Roblox'a sesli sohbet özelliği gelebilir! - Haberler - indir.com

Roblox'a sesli sohbet özelliği gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 19:45:02
Editör : B. Deniz Yaylacı
Kategori : Oyun

Roblox, sesli sohbet özelliği sunabilmek için çalışmalara başladı. Roblox, perşembe günü yaptığı açıklamada sadece davetiye ile gerçekleşecek ve seçilmiş kişilerin katılabileceği bir beta süreci ile "Uzamsal Ses" olarak nitelendirdiği özelliği deniyor. Uzamsal Ses için çalışmaları sürdüren şirketin baş ürün sorumlusu Manuel Bronstein bu durum hakkında blog yazısında bu durum hakkında yazı paylaştı. İşte o yazı: "Uzamsal Ses ile Roblox içerik oluşturucuları, konuşmaların gerçekçi bir şekilde gerçekleşebileceği, her gün çevremizdeki dünyayı nasıl dinlediğimizi ve onlara nasıl yanıt verdiğimizi yansıtan gelişen deneyimleri test etmeye başlayacak." ifadelerini kullandı. Bu açıklamadan yola çıkarak, Uzamsal Ses, seslerin gerçek dünyadaki taşıma hallerini yansıtmaya çalışarak ve onlarla konuşabilmek için bir başka oyuncuya yakın olmak gerektiğini anlıyoruz.

                             

ROBLOX ile Kendi Mobil Oyununu Yarat (Video)ROBLOX ile Kendi Mobil Oyununu Yarat (Video)

 

Bununla birlikte Roblox'un kitlesinin büyük bir çoğunluğu çocuklar tarafından oluşuyor. Çocukların olduğu bir platformda Roblox'un sesli sohbet özelliği ile ilgili ne gibi önlemler alacağı merak ediliyor. Bu yüzden de Roblox bu özelliği aşama aşama kullanıma sunacak. Şirket ilk olarak sadece beş bin kişiye erişim sunacak ve erişim imkanı sunduğu kişiler 13 yaşından büyük olacak.  Bronstein "Yavaş yavaş gitmek istiyoruz ve ilerledikçe öğrenmek istiyoruz. Bahsettiğim gibi geliştiricilerle başlayabiliriz. Muhtemelen bundan hemen sonra 13 yaş üstü bir izleyici kitlesine gidip, daha genç bir izleyici kitlesine açıp açmamaya karar vermeden önce, tüm parçaların yerine oturup oturmadığını tam olarak anlayana kadar bir süre orada bekleyebiliriz.” cümleleriyle sesli sohbette meydana gelebilecek problemlerin nasıl engellenebileceğini ve nasıl bir süreç ile hareket edileceğini dile getirdi. 

                                

Bronstein, kullanıcıların sorunları kendi kendilerine bildirebileceğini dile getirdi. “Topluluğumuz, topluluk standartlarına uymayan bir kullanıcıyı kendi kendine düzenleyip işaretleyebilecek ve bu kullanıcı bir deneyimden çıkarılabilir veya konuşma ayrıcalıklarını kaybedebilir." dedi. Roblox'a sesli sohbet özelliğinin gelmesi Discord gibi platformlarda konuşuyormuş izlenimi verirken aynı zamanda Roblox'un popülerliğinin daha da artmasına sebep olacak gibi görülüyor. Roblox'un sesli sohbet özelliği ile birçok rakibinin önüne geçeceği düşünülse de, şirket yavaş bir ilerleme politikası ile sesli sohbette meydana gelebilecek sıkıntıların önüne geçmeyi öngörüyor. 


Roblox'ta alabileceğiniz en iyi 13 oyunRoblox'ta alabileceğiniz en iyi 13 oyun
Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?
Roblox oyunu Discord'a rakip olabilir!Roblox oyunu Discord'a rakip olabilir!

PAYLAŞ