Roblox oyunu Discord'a rakip olabilir! - Haberler - indir.com

Roblox oyunu Discord'a rakip olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-17 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Roblox tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, oyunlara yönelik olan iletişim platformu olarak hizmet veren Guilded'i kendi bünyesine aldı. 

Günümüzde en önemli online oyun platformları arasında yer alan ve pek çok oyuncuya sahip olan Roblox, yeni bir satın alma işlemi gerçekleştirdi. Roblox, tarafından aktarılan bilgilere göre, oyunlara yönelik iletişim platformu olarak hizmetlerine devam eden Guilded'i kendi bünyesine aldı. Roblox ve Guilded arasında yaşanan bu satın alma işleminin ardından finansal detayları ile ilgili olarak da herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı. 2017 yılında Eli Brown tarafından San Francisco'da kurulan Guilded, oyun dünyasının iletişim platformu olarak adından söz ettiren Discord ile benzer özelliklere sahiptir. 

ROBLOX ile Kendi Mobil Oyununu Yarat (Video)ROBLOX ile Kendi Mobil Oyununu Yarat (Video)

Satın alma anlaşmasının finansal detayları belirtilmemiş olsa da Guilded girişiminin bugüne kadar 10,2 milyon yatırım aldığını da belirtmek gerekir. Guilded'ın yatırımcıları arasında ise Liquid 2 Ventures, Sterling.VC, Initialized Capital, ZhenFund, Fuel Capital, Matrix Partners ve Susa Ventures gibi önemli isimlerde yer alıyor. Oyunseverler, Guilded platformu içinde tıpkı Discord platformunda olduğu gibi sesli ve yazılı bir şekilde iletişime geçebilirler. Discord platformundan farklı olarak turnuvaların sorunsuz bir şekilde yapılması ve toplulukların düzenlenmesi için etkinlik ve takvim gibi pek çok özellik ile gelen Guilded, yüzlerce oyuna destek sağlıyor. Guilded platformunun League of Legends, Fortnite, CS: GO ve Roblox oyunları adına ekstra özellikler sunduğunu belirtmekte fayda vardır. Son olarak aktarılan bilgilere göre Guilded'ın bağımsız bir ürün grubu olarak çalışmalarına hızla devam edecektir. 

 


Roblox'ta alabileceğiniz en iyi 13 oyunRoblox'ta alabileceğiniz en iyi 13 oyun
Facebook, Roblox oyununa rakip yeni oyununu duyurduFacebook, Roblox oyununa rakip yeni oyununu duyurdu
Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?Chromebook'ta Roblox Nasıl Oynanır?

PAYLAŞ