Ripple (XRP) nedir, nereden, nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Ripple (XRP) nedir, nereden, nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-30 15:20:03
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Kripto Para

2012 yılında Arthur Britto, David Scwartz ve Ryan Fugger tarafından geliştirilen Ripple; Bitcoin gibi bir para birimidir. Ancak madencilik (Minning) ile kazanılamamaktadır. Basitçe kripto para birimi olan ve aynı zamanda diğer alt coinlere göre, para transferlerinin hızlı ve ucuz bir şekilde yapılmasını sağlayan Ripple, uluslararası para transfer ağı olarak tanımlanabilir.

Ripple; dağıtılan finansal teknolojisi, bankaların şebekeler arasında gerçek zamanlı uluslararası ödemeler gönderebilmelerini sağlar. Güvenilir bir kripto para birimi olmasıyla da dikkat çeken Ripple 'Interledger Protokolü' adı verilen bir sistem sayesinde uçtan uca son derece güvenli para akışına olanak veriyor. Finans piyasalarında XPR adıyla işlem gören Ripple; Bitcoin ve Ethereum'un ardından gelen en büyük üçüncü kripto para birimi olmayı başardı. Asıl üretilme amacı ise farklı ödeme sistemlerini birbirlerine bağlamak ve kişilerin daha rahat, hızlı işlem yapabilmesine olanak vermektir. Ripple bir merkezinin bulunması farklılığıyla, özellikle büyük şirketlerin ve bankaların bir muhattap bulabildikleri için sıkça tercih ettikleri bir alt coin ve ağ olarak öne çıkıyor.

Ripple yani XRP alabilmek için bazı kişişlerin bitcoin alıp XRP'ye çevirdiklerini görülüyor. Kimilerinin ise doğrudan yabancı borsalar üzerinden işlem yaptıkları, bu şekilde daha az sorun yaşadıklarını biliniyor. Bittrex, Poloniex, Bitstamp, Shapeshift isimli yabancı borsaların Ripple coin alımında en çok tercih edilenler borsalar arasında yer alıyorlar. Aynı zamanda Ripple'nin kendi sitesinden alım yapabiliyorsunuz. Paribu ve Koinim gibi Türk borsalar üzerinden bitcoin alıp, yabancı borsalarda XRP ile dönüşüm yapılması ise en sık kullanılan yöntem olarak göze çarpıyor. Türkiye'den Ripple coin almak isteyen kişiler, genellikle Türk borsalardan bitcoin aldıktan sonra yabancı borsalarda dönüşüm yapmayı tercih ediyorlar. Çünkü şu an için Türk borsalarında doğrudan XRP alım imkanı bulunmuyor.

 





PAYLAŞ