Ripple (XRP) CEO'su 3 büyük para transferi şirketinin Ripple'ı kullanacağını açıkladı - Haberler - indir.com

Ripple (XRP) CEO'su 3 büyük para transferi şirketinin Ripple'ı kullanacağını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-09 21:14:32
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

2012 yılında Arthur Britto, David Scwartz ve Ryan Fugger tarafından geliştirilen Ripple; Bitcoin gibi bir para birimidir. Ancak madencilik (Minning) ile kazanılamamaktadır. Basitçe kripto para birimi olan ve aynı zamanda diğer alt coinlere göre, para transferlerinin hızlı ve ucuz bir şekilde yapılmasını sağlayan Ripple, uluslararası para transfer ağı olarak tanımlanabilir. Ripple; dağıtılan finansal teknolojisi, bankaların şebekeler arasında gerçek zamanlı uluslararası ödemeler gönderebilmelerini sağlar. Güvenilir bir kripto para birimi olmasıyla da dikkat çeken Ripple 'Interledger Protokolü' adı verilen bir sistem sayesinde uçtan uca son derece güvenli para akışına olanak veriyor.

Geçtiğimiz ay Japonya ve Güney Kore bankalarıyla imzaladığı anlaşmalarla kuvvetli bir ivme yakalayan ve Ethereum'u da geride bırakarak Bitcoin'in ardından en değerli ikinci kripto koin konumuna erişen Ripple ile ilgili tartışmalar büyümeye devam ediyor. Ripple'ın bir şirkete bağlı geliştirildiği ve halen 55 milyar Ripple'ın bu şirketin elinde olduğu için Ripple'a karşı çıkan kripto para topluluğunda geçtiğimiz gün Ripple'ın gerçek anlamda bankalar arası transferleri gerçekleştirmediği ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Bunun üzerine, kullanıcıların da tartışmaya katılmasıyla birlikte konunun iyice alevlenmesiyle Ripple da resmi hesabından bir açıklama yaptı ve önümüzdeki sene dünyanın en büyük beş para transferi şirketinden 3'ünün transfer işlemlerinde Ripple'ı kullanacağını açıkladı.

Coinbase üzerinden direkt XRP alım-satımının yapılmaya başlanacağı söylentisi son fiyat artışının önemli nedenlerinden biriydi. Bu önemli açıklamalara rağmen Coinbase'in 'yeni herhangi bir kripto para eklemeyi düşünmüyoruz' açıklaması fiyatın düşmesinde önemli bir rol oynadı diyebiliriz.





PAYLAŞ