Riot Games Valorant’ın hile önleme sisteminde açık bulanlara para ödülü verecek - Haberler - indir.com

Riot Games Valorant’ın hile önleme sisteminde açık bulanlara para ödülü verecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 14:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Rio Games yeni rekabetçi FPS oyunu Valorant'ın hile önleme sisteminde açık bulanlara para ödülü dağıtacak! 

League of Legends’ın(LoL) yayımcısı Riot Games bir süre önce açıkladığı yeni FPS oyunu Valorant’ı geçtiğimiz ay oyunseverlerle buluşturmuştu. 

Riot Games'in ilk mobil oyunu hazır: Teamfight TacticsRiot Games'in ilk mobil oyunu hazır: Teamfight Tactics

Oyunun kapalı beta sürümünün yoğun bir şekilde oynandığı dönemi en iyi ve verimli şekilde değerlendirmek isteyen Riot Games, bu süreçte teknik sorunları aşabilmenin yanı sıra özellikle hile probleminin önüne geçmek çeşitli yöntemlere başvuruyor. 

Bu kapsamda adını “Vanguard” koyduğu hile önleme sisteminde güvenlik açığının önüne geçmek için ilgili çekici bir projeye imza atan Riot Games, sistemde güvenlik açığı keşfedip bunu şirkete bildirenleri ödüllendirme kararı aldı. Konu hakkında stüdyoda resmi açıklama yapan Riot Games güvenlik açıklarını belgeleyen kişilere 100 bin dolara kadar para ödülü vereceğini açıkladı. 

Riot Games'ten Yeni Bir Oyun: Valorant

“Bug Bounty” programı kapsamında yürütülecek olan süreçte bulunan hataların altı kategoriye bölünmüş bir ödül sisteminde değerlendirileceğinin altını çizen Riot Games yetkilileri en düşük ödülün 250 dolar olacağını belirtti. Şirketin En yüksek ödülün verileceği kategori, “Kullanıcı müdahalesi olmayan ağ saldırısı” olarak belirlenmiş bulunuyor. İşte Riot Games’in en yüksek ödül vereceği kategoriler ve ödüller; 

Kullanıcı etkileşimi olmadan ağ saldırısı 

Çekirdek düzeyinde kod yürütme 

100.000 $ 

 

Hassas verilere yetkisiz erişim 

75.000 $ 

Kullanıcı etkileşimi gerektiren ağ saldırısı (1 tıklama) 

Çekirdek düzeyinde kod yürütme 

75.000 $ 

 

Hassas verilere yetkisiz erişim 

50.000 $ 

Ayrıcalık yükseltme için yerel saldırı 

Çekirdek düzeyinde kod yürütme 

35.000 $ 

 

Hassas verilere yetkisiz erişim 

25.000 $ 

Ödül dışı tutulan davranışlar 

  • Riot ofislerine ve veri merkezlerine yönelik fiziksel saldırılar. 
  • Rioters, servis masamız veya yüklenicilerin sosyal mühendisliği. 
  • Bir Rioter veya oyuncu hesabının güvenliğinin aşılmasıyla elde edilen herhangi bir güvenlik açığı: bir güvenlik açığını test etmeniz gerekiyorsa, başka bir hesap oluşturun; başkasının almayın. Bu tür faaliyetler programdan kalıcı olarak diskalifiye edilmesine neden olacaktır 
  • Bir botnet, güvenliği ihlal edilmiş bir site veya bir DDoS Topu (önemli miktarda trafik oluşturan herhangi bir araç) kullanılarak bulunan herhangi bir güvenlik açığı 
  • Rızası olmayan oyuncuları bozmak veya olumsuz etkilemek, başvurunuzu diskalifiye edecektir 

Ayrıca "Vanguard" sisteminin güvenlik ve gizlilik sorunlarına yol açtığıyla ilgili çıkan haberlere hakkında açıklama yapan Riot Games sözlerinde “Vanguard, LoL’da kullanılan hile karşıtı çözümün ötesinde hiçbir kişisel veriyi toplamaz ve işlemez. Riot, oyun bütünlüğünü korumak için gerekli olan bilgi dışında siz ya da makinanız hakkında ilave hiçbir şey bilmek istemez.” ifadelerine yer vermiş. 


Riot Games'in yeni mobil oyunu Legends of Runeterra nasıl indilir?Riot Games'in yeni mobil oyunu Legends of Runeterra nasıl indilir?
Riot Games’in yeni Ülke Müdürü Erdinç İyikul olduRiot Games’in yeni Ülke Müdürü Erdinç İyikul oldu

PAYLAŞ