Riot Games Türkiye Direktörü'nden dikkat çeken açıklamalar - Haberler - indir.com

Riot Games Türkiye Direktörü'nden dikkat çeken açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Dünyanın en fazla oynanan espor oyunlarından birisi olan League of Legends, sadece dünya değil ülkemizde de oldukça popüler durumda. Riot Games Türkiye Direktörü Erdinç İyikul, League of Legends için Türkiye’deki oyuncu profilleri hakkında önemli veriler paylaştı. League of Legends, Türkiye’deki e-spor ekosisteminin önemli isimlerinden birisi diyebiliriz. Riot Games’ın yükselişte olduğu bu yapıma yönelik geliştirmeler devam ediyor. Şirketin 2009 yılında piyasaya sürmüş olduğu bu oyun gerek mobil servisteki çalışmaları ve diğer projeleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Riot Games Türkiye Direktörü olan Erdinç İyikul, League of Legends’ın verilerinden yola çıkarak Türkiye oyuncularının davranışlarına yönelik önemli analizler yayınladı.

League of Legends Türkiye oyuncu profil verileri

League of Legends, hem telefonlara hem de konsollara geliyorLeague of Legends, hem telefonlara hem de konsollara geliyor

League of Legends hem dünya hem de Türkiye’deki izleyici kitlesi ile dev organizasyonlara sahne alan etkinlikler yapılıyor. LoL Türkiye’de toplam 15 milyon hesap ile ülkemizde en fazla oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Hitap ettiği yaş kitlesine baktığımızda ise ağırlık olarak 15-25 yaş arasını görüyoruz. Oyuncu kitlesi ağırlık olarak ise lise/üniversite öğrencilerini kapsıyor. LoL’ün gün içerisinde en fazla oynandığı zaman 19.00 – 22.00 aralığı olarak gösteriliyor. 2019 yılında ülkemizde yaklaşık olarak 400 milyon saat oynanmış durumda. En fazla oynan günler ise Cumartesi ve Pazar günleri oluyor.

Ülkemizdeki oyuncu profili noktasında şu sözler dile getirildi; "Türkiye'deki oyuncu profiline baktığımızda hızlı sonuç almak isteyen, tek hamleyle rakibin en kritik noktasını ortadan kaldırabilen karakterlerin tercih edildiğini görüyoruz. Oyuncularımız, seçtiği rolün etkili olmasını, maçlarda ön plana çıkmasını tercih ediyor. Bu nedenle, örneğin şampiyon seçiminde özellikle ani hasar potansiyeli yüksek (suikastçi) şampiyonlar Türkiye’de çok tercih ediliyor. Geleneksel bir spor olan futbolda nasıl forvet olup gol atmayı seviyorsak; Sihirdar Vadisi'nde de hızla skor almaya, takımın yıldızı olmaya bayılıyoruz." 

Riot Games, LoL haricinde stratejik kart oyunu Legends of Runerterra oyunu, savaş yapılı Teamfight Tacticks ve oyunculara mobil LoL deneyimi sunacak olan League of Legends: Wild Rift’i de mobile sunmaya hazırlanıyor. Diğer yandan şirketin FPS oyunu olan Project A da yakın zamanda piyasada olacak.


Riot Games, League of Legends’ın 10. yılını yeni oyunlar ve dev projelerle kutluyor!Riot Games, League of Legends’ın 10. yılını yeni oyunlar ve dev projelerle kutluyor!

PAYLAŞ