Riot Games, e-Spor alanında hedeflerini açıkladı - Haberler - indir.com

Riot Games, e-Spor alanında hedeflerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 13:31:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

E-spor alanının güçlü markası olan Riot Games yaptığı yeni basın tanıtımı ile sektöre yönelik yeni hedeflerini paylaştı. 

League of Legends, TFT ve Wild Rift gibi e-spor türünün en başarılı örneklerine sahip olan Riot Games, sektörel olarak gücünü daha da artırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Riot Games e-spor basın tanıtımı olarak farklı bir etkinliğe imza atan şirket, mevcut etkinlikte ve sonrasında yaptığı basın açıklamalarıyla e-spor alanına yönelik önemli gelişmeleri paylaştı. 

Riot Games Valorant'ı konsollar için test etmeye başladıRiot Games Valorant'ı konsollar için test etmeye başladı

Riot Games’ten önemli açıklamalar

Etkinlikte Riot Games Küresel E-spor Lideri John Needham, Wild Rift E-spor Ürün Yöneticisi Leo Faria ve Riot Games Kıdemli E-spor Yöneticisi Whalen Rozelle yer aldı.

John Needham tarafından yapılan açıklamalarda, pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 faaliyetlerinin oldukça kısıtlayıcı bir şekilde gerçekleştirildiğini ancak tüm e-spor oyunlarında ciddi bir büyümenin yakalandığı belirtildi. Yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi olan League of Legends’in e-spor alanında yakaladığı başarının büyük bir memnuniyet yarattığını belirten Küresel Spor Lideri, mevcut pazar şartlarının ve elde edilen başarının yeni yatırımlar için de uygun olduğunu söyledi.

Leo Faria’dan Wild Rift vurgusu

Şirketin en yeni oyunlarından birisi olan ve e-sporun mobile taşınmasını sağlayan Wild Rift ile ilgili açıklama ise e-spor ürün yöneticisi Leo Faria’dan geldi. Lea Faria, Wild Rift için Güney Asya başta olmak üzere pek çok farklı bölgede ilk turnuvaların gerçekleştirildiğini ve tüm maçların büyük bir heyecan yarattığını açıkladı. Haziran ayında ikinci bir turnuva müjdesini de veren Leo Faria 2021 sezonunun Haziran içinde gerçekleştirileceğini ve böylece farklı oyunlar üzerinden e-spor heyecanının yaşanacağını aktardı. Açıklamalara göre Wild Rift e-spor turnuvaları için küresel yarışmalar bölgesel seçmelerin ardından 2021 yılının dördüncü çeyreğinde yapılacak.

TFT için gelişmeler sürüyor

League of Legends’ten esinlenerek farklı bir oyun heyecanı sunan TFT hakkında ise  Whalen Rozelle açıklamalarda bulundu. Şirketin TFT için özel bir ilgi gösterdiğini de aktaran spor yöneticisi, tüm dünya genelinde bu türün geliştirilebilmesi adına yatırımların ve etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Açıklamalara göre TFT oyuncuları Ekim ayında online bir turnuvada bir araya gelebilecek.



PAYLAŞ