Revil hack grubu 150 senelik bir şirketin 1 TB'lık verisini ele geçirdi - Haberler - indir.com

Revil hack grubu 150 senelik bir şirketin 1 TB'lık verisini ele geçirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Daha öncesinde Donald Trump’a karşı tehditleri ile gündeme gelen Revil Hack grubu, şimdi ise bir şirketi hedef aldı. Hackerlar, şirketin sistemlerinden personel verileri de dahil olmak üzere birçok veri ve bilgi çaldığını iddia etti. Daha öncesinde ABD Başkanı Donald Trump’ı tehdit eden Revil hack grubu, şimdi ise başka bir şirketi hedef aldı. Grubun yeni kurbanı Jack Daniel’s gibi markaların içinde yer aldığı Kentucky merkezli 150 yıllık Brown-Forman şirketi oldu. Yapılan açıklamaya göre Revil ekibi, 1 aydan daha uzun bir süredir Brown-Forman şirketinin sitemine erişim sağlıyor. Bu süre kapsamında ise sitsemleri ve cihazları patlatabilecek olan ekip, şirketin bulut temelli servislerine bile erişebiliyor.

Revil hack grubunun yeni hedefi belli oldu

Çok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptıÇok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptı

Şirket temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, şirketin saldırıyı tespit ettiği ve herhangi bir veri şifrelenmeden müdahale edildiği belirtildi. Bu tür dosya şifreleme fidye yazılımları, uzun süredir kendine yeni kurbanlar arıyor. Hackerlar, son dönemlerde son derece sofistike yöntemler geliştirmeye ve kullanmaya başladılar. İlk etapta son kullanıcıyı hedef alan saldırganlar, oldukça dikkatli bir şekilde planlıyor ve hükümetlere hem de milyarlık şirketlere karşı kullanıyor.

Brown-Forman saldırıyı önlese de Revil grubu, şirket verilerinden yaklaşık olarak 1 TB’lık veri çaldığını iddia ediyor. Bunu ise şirketten para koparmak için kullanıyor. Hacker grubu tarafından paylaşılan ekran görüntüleri veri ihlali olduğunu gösteriyor. Şirket içi konuşmalar, mail içerikleri, sözleşmeler ve personel verileri hacker grubu tarafından ele geçirilmiş durumda. Özellikle personel verilerine erişilmiş olması, Brown-forman çalışanlarını büyük bir tehlikeye sokuyor. Personelleri, kimlik hırsızlığı ve personel hesaplarına saldırı gibi sorunlarla karşı karşıya bırakıyor. Şirket sözcüsü, kanun güçleri ile çalıştıklarını ve veri güvenlik şirketi ile anlaştıklarını açıkladı.


Twitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladıTwitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladı
Twitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktıTwitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktı

PAYLAŞ