Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 13:08:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Apple, New York'ta düzenledi 30 Ekim etkinliği oldukça dolu geçti. Bu etkinlikte uzun zamandır beklenen yeni Macbook Air, Mac Mini ve iPad Pro resmi olarak duyuruldu. Bunların yanı sıra iOS işletim sistemi de 12.1 güncellemesi aldı. Bu güncellemeyi iTunes üzerinden ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz.

Retina ekranlı Macbook Air tanıtıldı!

Yeni Macbook modeli yaklaşık olarak 13.3 inç büyüklüğünde Retina ekrana sahip. 2560x1600 piksel çözünürlük sunan bu Macbook Air, kullanıcılarının yıllardır şikayet ettiği düşük çözünürlük oranını ortadan kaldırdı. Cihazın tasarımı ise Macbook Pro'ya benzer bir hale gelmiş. Macbook Air, gücünü Intel firmasının 8. nesil Core i5 işlemcilerinden alıyor. Ayrıca 1.5 TB'a kadar SSD ve 16 GB'a kadar RAM seçeneği bulunduruyor. 2133 MHz hızında çalışan RAM'lerin yanında ilk defa Macbook Air modelinde Thunderbolt girişi yer aldı.  Önceki modele göre yüzde 20 daha büyük trackpad bulunduran Macbook, özellikleriyle dikkat çekiyor.

Apple'dan Yeni iPhone İsimleri Hakkında Çarpıcı AçıklamaApple'dan Yeni iPhone İsimleri Hakkında Çarpıcı Açıklama

Macbook Air'in yanında bir ürün daha tanıtıldı. Mac Mini serisi yıllardır yenilenmediği için önceki modellerine göre tam 5 kat daha yüksek performans sağlayan yeni modeli, Intel Core i3, i5 ve i7 olmaz üzere üç farklı işlemci seçeneği bulunduruyor. Ayrıca bu model 64 GB'a kadar RAM desteği sunuyor. Depolama tarafında ise 128 GB'dan 2 TB'a kadar SSD seçeneği sunan model, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre en uygun tercihi yapmasına olanak sağlıyor. MacBook Air ile benzer şekilde T2 güvenlik yongası da bu model içerisinde yer alıyor. Mac Mini'de ayrıca dört adet ThunderBolt 3 girişi, HDMI ve USB-C bağlantı noktaları bulunuyor.

Thunderbolt portu sayesinde bu cihazlar 4K ve 5K çözünürlükteki ekranlara görüntü aktarabiliyor. Siyah renk dışında tasarımında büyük bir değişiklik görülmüyor. Şu an için Apple Türkiye tarafında satışa sunulan bu iki cihaz bir süre sonra MediaMarkt mağazalarında bulunabilir. iOS 12.1'ide bu etkinlikte yayınlayan Apple, işletim sistemine birçok işlevsel özellik kazandırmış. Fakat bazı özellikler ülkemizde kullanılabilir durumda değil. İşletim sistemine yeni gelen güncellemede en dikkat çeken özellik 32 kişilik FaceTime gruplarının oluşturulması olmuş.


Samsung, Apple ve Huawei Ekran Değişim ÜcretleriSamsung, Apple ve Huawei Ekran Değişim Ücretleri
Apple'dan Netflix Benzeri Servis GeliyorApple'dan Netflix Benzeri Servis Geliyor
Apple ve Samsung'a Yavaşlayan Telefonlar Yüzünden Para CezasıApple ve Samsung'a Yavaşlayan Telefonlar Yüzünden Para Cezası

PAYLAŞ