Resmi olarak tanıtılan Vivo Y12s 2021'in teknik özellikleri - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Vivo Y12s 2021'in teknik özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Vivo Y12s 2021 modelinin resmi olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Çin merkezli dev şirket geçtiğimiz sene tanıtımını gerçekleştirdiği akıllı telefonun 2021 versiyonu ile kullanıcıların karşısına çıktı. Giriş seviyesinde konumlandırılan bu akıllı telefonun teknik özellikleri tanıtım ile ortaya çıktı. Görüldüğü üzere Vivo, yeni cihazı ile bir önceki modele göre daha düşük performans sergileyecek. Öyle ki 2018 yılında çıkan model, Snapdragon 439 işlemcisinden güç alıyordu. 

Vivo Y12s 2021, Snapdragon 429 işlemciye sahip olacak

Akıllı cep telefon dünyasında seçenek sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Birçok üretici, artık her seviyeye uygun modeller tasarlıyor. Şirketler çeşitliliği artırmak adına artık kendi ekosisteminde yer alan telefonlara rakip cihazlar üretiyor. Akıllı cep telefon piyasasına göre önemli bir noktaya sahip olan giriş seviyesinde cihazlar, kullanıcılar için geniş özelikler sunuyor. Uygun fiyat etiketi ile dikkatleri üzerine toplayan bu akıllı telefonlar, yeni nesil hissiyatını kullanıcılara minimum düzeyde yaşatıyor. Bunun yanı sıra ekonomik açıdan fazla gelişmemiş olan ülkelerde popüler olan bu cihazları, tamamen Android işletim sistemli modeller oluşturur. Android üreticiler arasında son dönemler içerisinde yıldızı parlayan Vivo'da yeni giriş seviyesindeki akıllı cep telefonlarını tanıttı. Android üreticiler arasında son dönemler içerisinde yükselişe geçen Vivo, yeni giriş seviyesindeki cihazının tanıtımını gerçekleştirdi. 

vivo X60t'nin tanıtımı gerçekleştivivo X60t'nin tanıtımı gerçekleşti

Qualcomm yapımı Snapdragon 439 işlemcisinden güç alacak olan Vivo Y12s 2021, geçtiğimiz yıl çıkan versiyonda MediaTek yapımı Helio P35 işlemciden alıyor. Yapılan test sonuçlarına göre Helio P35 işlemcisi, Snapdragon 439'dan daha güçlü bir performans sunuyor. 2018 yılında tanıtımı gerçekleşen bu iki işlemci arasında firmanın düşül performanslı olanı seçmek biraz sıradışı görünüyor. Giriş seviyesinde olan akıllı telefon RAM ve depolama alanı konusunda da tek seçenek olacak. Cihaz 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Aynı zamanda bu akıllı cep telefonun içerisinde microSD kart yuvasının da olacağı belli oldu. Fakat microSD kart desteğinin boyutu ile ilgili olarak kesin bilgiler yoktur. Giriş seviyesinde olan bu cihaz kutudan Android 11 tabanlı Funtouch OS 11 arayüzü ile çıkacak.

Vivo Y12s 2021 damla çentik ekrana sahiptir

Vivo Y12s tanıtımı ile beraber ilk görüntüleri de ortaya çıktı. Giriş seviyeye konumlandırılan bu akıllı telefon genel hatlarıyla rakipleriyle benzerlik gösteriyor. Akıllı cep telefon 6.51 inçlik ekrana sahiptir. Bunun yanı sıra, akıllı cihazın ekranı LCD HD+ paneline sahiptir. Aynı zamanda telefonun çerçeve konusunda da elinin geniş olduğunu söylemek yanlış olmaz. Vivo Y12s 2021 modelinde bir adet ön kamera yer alıyor. Bununla beraber ön kameranın değeri ise 8 MP'dir. Şirket, rakiplerine benzer bir kamera modülü ile sunulacak. Cihazın arka kısmında yer alan kameralar ise 13 MP ana kamera ve 2  MP derinlik sensörü olarak tasarlandı. Cihazın parmak izi sensörü de arka kısımda yer alıyor. 

Vivo Y12s 2021 modeli, 5000 mAh batarya kapasitesine sahip olacak. Bunun anı sıra cihaz 10W'lık şarj desteği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Hızlı şarj teknolojisinin yer almadığı bu telefonda ilginç bir özellik vardır. Cihaz, kablolu 5W'lık şarj desteğine sahip olacak. Bu teknoloji özellikle giriş seviye telefonlarda birçok var olmayan özellik vardır. 

 


120Hz ekranlı Vivo X60t tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı120Hz ekranlı Vivo X60t tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı
Resmi olarak tanıtılan Vivo Y20s özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Vivo Y20s özellikleri ve fiyatı
Vivo V21 5G özellikleri belli olmaya başladıVivo V21 5G özellikleri belli olmaya başladı

PAYLAŞ