Resmi olarak tanıtılan Vivo X50 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Vivo X50 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-02 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonu pazarının önemli isimlerinden Vivo, uzun zamandır gündemde adından söz ettiren yeni akıllı cep telefonlarını tanıttı. Vivo X50 ailesi hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Resmi olarak tanıtılmasına rağmen bazı özellikleri henüz net bir şekilde açıklanmamış olan Vivo X50 serisi üç farklı modelden oluşuyor. Ailenin en üst sırasında yer alan ve ön kamerasını bir ekran deliğinde taşıyan, bu özelliğiyle de Huawei P40 Pro Plus‘ı akıllara getiren Vivo X50 Pro Plus bulunuyor.

Kısa bir sürer önce sızıntı bilgilerle gündemde yer alan telefon, şirket detaylı bilgi vermediği için bunlar üzerinden baktığımızda 8 GB RAM + 256 GB dahili depolamaya sahip ve gücünü Snapdragon 865 işlemciden alıyor. 6,56 inç 2376×1080 piksel 120 Hz HDR10+ AMOLED ekran üzerine kurulan Vivo X50 Pro Plus adlı amiral gemisi, 44W hızlı şarj destekli 4.315 mAh pil üstüne kuruluyor. Söz konusu cihazın ön kısmında 32 megapiksel selfie kamerası taşıyan telefonun, arkasında Samsung imzalı yeni tanıtılan 50 megapiksel ISOCELL GN1 ana + 8 megapiksel periskop + 13 megapiksel portre + 8 megapiksel geniş açı kameralar kullanıcılara sunuluyor. Bu kamera sistemi ile 60x dijital zoom elde edilebiliyor. 

Vivo X50 Pro'nun kamera detayları netleştiVivo X50 Pro'nun kamera detayları netleşti

Vivo X50 Pro Plus ve X50 Pro heyecanlandırıcı ürünler

Pro Plus'tan farklı olarak gücünü Snapdragon 765 5G'den alan 6,56 inç 2376×1080 piksel HDR10+ 90 Hz AMOLED ekranlı X50 Pro, 33W hızlı şarj destekli 4.315 mAh pil üstüne kuruluyor. Cihazın arka kısmında Sony imzalı 48 megapiksel ana + 8 megapiksel periskop + 13 megapiksel portre + 8 megapiksel geniş açı kameralar bir araya geliyor. Her iki akıllı cihazın en çok dikkat çeken detayları arasında yer alan Gimbal tipi kamera detayına sahip olmasıdır. Çoklu kısmın üst kısmında yer alan Gimbal tipi ana kameralar diğerlerinden çok daha büyük olan telefonlar, söz konusu bu kameralar ile daha önce tahmin edilmemiş bir OIS yani optik görüntü sabitleme performansı sunuyor şeklinde değerlendiriliyor. Çünkü kurulan bu sistem sayesinde sadece yatay ya da dikey değil aynı zamanda üç derece kadar eğimde de titreşim giderme sağlanabiliyor. 

Ailenin en son üyesi ve yine hakkında çok fazla bilginin olmadığı Vivo X50 de bir süt cihaz için Vivo Pro ile hemen hemen aynı özellikler ile beraber geliyor. 33W hızlı şarj desteğine sahip 4.200 mAh kapasiteli bir batarya ile gelen telefon, diğerlerinden farklı olarak arka kısmında Gimbal ya da periskop kameraya sahip değil. Bu kısımda kullanıcıları normal bir üçlü kurulum bekliyor. Belirtildiği üzere cihazlar hakkında detaylı bilgi olmadığı için, telefonların fiyatları hakkında bir açıklama bulunmuyor. Özel gece ve astrofotoğrafçılık modları ile kullanıcıların beğenisini kazanacak olan bu telefonlar, kısa süre içerisinde daha fazla detay ile karşımıza çıkabilir. 5G desteğine sahip olan bu cihazlar sadece Çin ile kalmayıp dünyaya sunulacağı da biliniyor. 

 


Vivo X50 tasarımı ve teknik özellikleri belli olduVivo X50 tasarımı ve teknik özellikleri belli oldu

PAYLAŞ