Resmi olarak tanıtılan Realme 6i özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Realme 6i özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-18 19:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dün bazı özellikleri netleşen Realme 6i akşam saatlerine doğru tanıtıldı. Standart bir tasarımla karşımıza çıkan yeni orta segment akıllı telefon özellikleriyle pek çok kullanıcının ihtiyacını karşılayacak.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına giren Realme kısa sürede büyük bir başarı yakalamıştı. Yeni akıllı telefonlarının Türkiye pazarındaki yerini alacağını müjdeleyen şirketin 6i modeli de merakla bekleniyordu. Standart bir Realme tasarımına sahip olan cihaz ince çerçevelerle şık bir görünüme sahip. Ön kamerayı damla çentiğinin içine yerleştirerek, çentiği ekrana uyumlu bir şekilde yerleştiren bu açıdan istediği görünümü sağlamakta başarılı olmuş gibi görünüyor.

Resmi olarak tanıtılan Realme 6 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Realme 6 özellikleri ve fiyatı

Cihazın çerçeveleri bazı kullanıcılara kalın gelebilir ancak bu ürünün fiyat performans odaklı olduğu düşünüldüğünde Realme’in bazı masraflardan kaçmasının da oldukça doğal olduğu anlaşılıyor. IPS LCD ekrana sahip olan Realme 6i farklı versiyonlarıyla satışa sunulacak.

Realme 6i özellikleri ve fiyatı

6.5 inç ekran boyutuna sahip olan Realme 6i IPS LCD üzerine kurulu. Realme 6i gücünü MediaTek Helio G80 işlemci yongasından alıyor. Grafik tabanında da başarılı bir şekilde karşımıza çıkan cihaz 3 GB RAM 63 GB hafıza ve 4 GB RAM 128 GB hafıza seçeneklerine sahip. Ön ekranında damla çentiğin içinde kullanıcılarını 16 MP’lik ön kamerayla karşılayan Realme 6i toplamda 5 kameraya ev sahipliği yapıyor. Arka panelinde 48 MP’lik ana kamerası bulunan Realme 6i, ana kameraya ek olarak 8 MP ultra geniş açı, 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP makro kameraya sahip. Buna ek olarak Realme 6i’nin parmak izi sensörü de arka panelde bulunuyor.Cihazın sol üst köşeye parmak izi sensörü ise orta kısımda yer alıyor.

Resmi olarak tanıtılan Realme 6 Pro özellikleri ve fiyatı

USB-C portuna sahip olan Realme 6i 5.000 mAh’lık pil gücüne ve 18W hızlı şarj desteğine sahip. İki farklı renk seçeneğiyle tanıtılan Realme 6i için belirlenen başlangıç fiyatı ise 180 dolar. Cihazın bir üst versiyonun satış rakamı ise 215 dolar olacak. Türkiye’de de satışa sunulacak cihazın Türkiye pazarına ne zaman giriş yapacağı ya da fiyat etiketi ise henüz bilinmiyor.

Realme 6i özellikleri;

  • Ekran: 6.5 inç LCD ekran (20: 9 en boy oranı, yüzde 89.8 ekran / kasa oranı, 270ppi)
  • Boyut: 164,4 x 75,4 x 9 mm
  • Ağırlık: 195g
  • Batarya: 5.000mAh (18W hızlı şarj desteği)
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 48MP + 8MP + 2MP + 2MP
  • RAM: 3GB / 4GB
  • Depolama: 64GB / 128GB
  • İşlemci: MediaTek Helio G80
  • Bağlantı: USB Type-C, 3.5 mm kulaklık girişi, Wi-Fi 802.11, b/g/n, A-GPS, 4G, Bluetooth 5.0



Resmi olarak tanıtılan Realme Band özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Realme Band özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ