Resmi olarak tanıtılan Realme 6 Pro özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Realme 6 Pro özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemiz pazarına resmi olarak kısa süre önce giriş yapan Realme, gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber iki yeni akıllı telefon modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu modeller bir süredir sızıntıları gelmeye devam eden Realme 6 ve Realme 6 Pro olarak karşımıza çıktı. Standart versiyon cihaza göre daha gelişmiş ve güçlü özelliklere sahip olan Pro modelinin detaylarını sizlere aktaracağız. Realme 6 Pro özellikleri ve tasarımı gibi tüm merak edilen detaylar tanıtım ile beraber netleşmiş oldu.

Realme 6 Pro özellikleri ve tasarımı

Realme 2020 senesinde 5G teknolojisine sahip 5 telefon daha tanıtacak!Realme 2020 senesinde 5G teknolojisine sahip 5 telefon daha tanıtacak!

Realme’nin yeni 6 Pro modeli işlemci gücü tarafında Qualcomm’un Snapdragon 720G işlemcisinden güç alıyor. Şirketin bu işlemciyi kullanan ilk modeli olurken, 8 nm üretim sürecine sahip olarak üretilen bu işlemci 2.3 GHz çalışma frekansı ve Kryo 465 çekirdeklerine sahip olarak sekiz çekirdekli yapıda geliyor. Bu işlemciye ise Adreno 618 grafik birimi ve X15 LTE modemi eşlik ediyor. Tasarımından devam edecek olursak modelde 6.6 büyüklüğünde çift deliğe sahip bir ekran görüyoruz. Bu ekran 2400x1080 piksel çözünürlük sunarken 90 Hz yenileme hızı ve Gorilla Glass 5 ekran koruma teknolojisi ile geliyor ve ekran gövde oranı olarak yüzde 90.6 sunabiliyor.

Önde çift ve arkada dörtlü olarak toplamda altı kameraya sahip olan cihazın ön yüzeyinde 16 megapiksel çözünürlüğünde F2.1 diyaframa sahip Sony IMX471 ana kamerası bulunuyor. Bu ana kameraya 8 megapiksel F2.2 ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. Arka tarafa gelecek olursak ise 64 megapiksel çözünürlüğünde F1.8 diyaframa sahip ana kamera yanında 8 megapiksel ultra geniş açı, 12 megapiksel telefofo kamera ile beraber makro kamera da bulunuyor. Bu makro kamera sayesinde 4cm bile mesafeden çekim yapılabiliyor. Ayrıca modelde 20x hibrit yakınlaştırma yeteneğinin olduğunu da belirtelim.

Cihazın parmak izi okuyucusu yan tarafta yer alırken, modelin 4300 mAh’lik bir batarya ile geldiğini görüyoruz. Bu batarya 30W hızlı şarj desteği ile 1 saat içerisinde tam şarj olabiliyor. Ek olarak L1 + L5 çift frekans GPS destekli navigasyon uygulamalarında bir avantaj sağlamış oluyor.


Realme 6 ailesinin çıkış tarihi ve özellikleri açıklandıRealme 6 ailesinin çıkış tarihi ve özellikleri açıklandı
Realme'nin ilk akıllı bilekliği tanıtıldı!Realme'nin ilk akıllı bilekliği tanıtıldı!

PAYLAŞ