Resmi olarak tanıtılan Realme 6 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Realme 6 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kıs bir süre önce ülkemizde de yer alan Realme, yeni bir global tanıtım gerçekleştirdi. Düzenlenen bu etkinlik ile beraber Realme 6 serisi içerisinde yer alan modellerin tanıtımı gerçekleştirildi. Realme 6'nın merakla beklenen özellikleri de bu etkinlik kapsamında netlik kazandı. Realme'nin bu etkinliği corona virüsü tehdidi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendiğinin altını çizmek gerekiyor. 

Realme 6 özellikleri

Realme 6 adlı akıllı cihazın özellikleri nihayet ortaya çıktı. Cihazın tasarım kısmına değinmek gerekiyorsa telefonun ekranı delikli bir tasarıma sahiptir. Cihazın arka kısmında dörtlü kamera kurulu yer alıyor. Ekran tasarımı konusunda 6 ailesiyle birbirine benziyor olsa da ekranın üzerinde yer alana kameradaki ikili birbirinden ayrılıyor. Realme 6 adlı akıllı cihazdaki ekran ise tek kamera ile tasarlandı. Ailenin diğer bir üyesi olan 6 Pro'da ise ikili bir kamera kurulumu yer alıyor. Söz konusu bu cihazın 6.5 inçlik IPS LCD ekan paneli ile geliyor. Ekran FullHD+ çözünürlük sunarken aynı zamanda bu ekran Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

Realme 6 ailesinin çıkış tarihi ve özellikleri açıklandıRealme 6 ailesinin çıkış tarihi ve özellikleri açıklandı

Gücünü MediaTek’in Helio G90T işlemcisinden alırken aynı zamanda bu işlemcide 2 adet 2.05 GHz hızında çalışan Cortex A76 işlemci yer alıyor. 6, Cortex A76 çekirdeği ise 2 GHz hızında çalışıyor. Cihazın işlemcinin bünyesinde Mali-G76 MC4 GPU grafik birimi de vardır. Bunun önemli bir değişiklik olduğunun altını çizmek gerekiyor. Çünkü modelin diğer alternatifinde Snapdragon 665 kullanılıyordu. Bu bilgilere ek olarak G90T'nin 92 Hz ekran yenileme hızı ile beraber desteklendiği de belirtmek gerekiyor. Telefonda, 4 GB RAM, 6 GB RAM ve 8 GB RAM seçenekleri vardır. Cihazın depolama kısmı ise 64 GB ve 128 GB olarak sıralanıyor. Söz konusu bu cihazın hafızasını microSD kart ile artırmak mümkündür. Bu kullanıcıların isteğine kalmış bir durumdur. 

Cihazın arka kısmında dörtlü kamera sisteminin olduğunu dile getirmiştik. Bu kameralardan ana kamera yapay zeka destekli olup 64 megapiksel çözünürlüğündedir. Ana kamerada Samsung ISOCELL Bright GW1 sensör kullanılıyor. Bu ana kameraya ek olarak, 8 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.3 diyafram değerine sahip ultra geniş açılı lens, 2 Megapiksel çözünürlüğünde portre lens ve 2 Megapiksel çözünürlüğünde makro lens de vardır. Cihazın ön kısmında ise 1/3.1″ sensör büyüklüğüne sahip 16 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram değerinde tek kamera bulunuyor. 4.300 mAh’lik batarya özelliğine sahip olan telefonun bataryasında 30W hızlı şarj desteği de vardır. Telefon 60 dakikada yüzde 100 şarj olabiliyor. Bu da kullanıcılara sorunsuz bir kullanım sunuyor. 

Realme 6'nın fiyatı

Realme 6'nın fiyatı, depolama alanlarına ve RAM kapasitelerine göre değişiyor. Realme 6 fiyatı da farklı RAM ve depolama alanı seçeneklerine göre değişiyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip olan cihaz 177 dolarlık fiyat etiketine sahipken, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip seçenek ise 204 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak. Son olarak, 8 GB RAM + 128 GB dahili depolama alanına sahip son seçenek ise 218 dolardan alıcı bulacak.



PAYLAŞ