Resmi olarak tanıtılan OPPO A92s özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan OPPO A92s özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden OPPO, 5G desteğine sahip 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olan ve toplamda altı adet kamerası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran orta seviyeli telefonu, OPPO A92s teknik özelliklerini ve fiyatını Çin'deki web sitesinden yayınlayarak tanıtımını gerçekleştirdi. Ülkemizde de aktif olarak faaliyet gösteren Çinli akıllı cihaz üreticisi OPPO, hiç ara vermeden yeni modellerini piyasaya sürmek içim hızla çalışmalarına devam eden üreticiler arasında yer alıyor. 

Korona virüs nedeniyle teknoloji dünyasında çeşitli etkinlikler ertelendi ya da iptal edildi. Bu nedenle OPPO, bugün içerisinde anavatanı Çin'de resmi web sitesi üzerinden söz konusu akıllı cihazın teknik özelliklerini ve fiyat bilgisini yayınlayarak cihazın tanıtımını sessizce gerçekleştirmiş oldu. Yeni premium orta seviyeli olan OPPO A92s'in tanıtımı bu sayede gerçekleşmiş oldu. Teknik özelliklerden tamamı henüz listelenmemiş olsa da büyük çoğunluğunun mevcut olduğunu bilmek gerekiyor. 

OPPO Find X2 Lite'ın özellikleri gün yüzüne çıktıOPPO Find X2 Lite'ın özellikleri gün yüzüne çıktı

OPPO A92s sessizce tanıtıldı

OPPO A92s adlı akıllı cihazdan söz etmek gerekirse, cihaz, 6.7 inç genişliğinde ve 1080x2400 piksel çözünürlüğünde Full HD+ çözünürlüklü IPS LCD bir ekrana sahip olup oldukça kullanışlı bir ekran sunuyor. Cihazın bu başarılı ekranı 120Hz'lik yenileme hızıyla daha da dikkat çekici bir hale getirilmiştir. OPPO A92s'in ekranının üst kısmında ise ikili ön kamera kurulumuna ev sahipliği yapan kapsül şeklinde bir kamera deliği yer alıyor. Alışılmışın dışında olarak ise parmak izi sensör ekrana entegre değilde de cihazın yan kısmına yerleştirilmiş bir şekilde geliyor. 

Söz konusu bu akıllı cihaz gücünü 5G destekli MediaTek Dimensity 800 yonga setinden alırken aynı zamanda bu özelliğe yonga setine 6 ve 8 GB'lık iki farklı RAM seçeneği ile 128 GB'lık dahili depolama alanı eşlik ediyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra cihazın en dikkat çeken detaylarından biri ise kameralarıdır. OPPO A92s'in arka kısmında dört, ön kısmında ise iki tane olmak üzere cihaz toplam altı adet kameraya sahiptir. Cihazın arka kamera diziliminde yer alan sensörlerden sadece ana sensörün özellikleri hakkında bilgi verilmişti fakat diğer sensörlerin çözünürlük özellikleri de geçtiğimiz günlerde Çinli sertifikasyon kurulumu TENAA'nın web sitesi üzerinde ortaya çıkmıştı. Cihazda ana kamera olarak 48 MP'lik Sony IMX586 sensör bulunuyor. Diğer sensörler ise sırasıyla 8 MP'lik ultra geniş açılı sensör, 2 MP'lik derinlik sensörü ve 2 MP'lik makro sensör şeklinde.

OPPO A92s'in batarya kısmında ise kullanıcıları 3890 mAh'lık bir batarya ve 20W'lık hızlı şarj desteği karşılıyor. Cihaza kutusundan çıkarken Android 10 tabanlı ColorOS 7.1 ile eşlik ediyor. Özellikleri ile dikkatleri üzerine toplayan bu cihazın fiyatına değinmek gerekirse OPPO A92s'in 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolamalı seçeneği 2.199 yuanlık, 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolamalı varyantı ise 2.499 yuanlık fiyat etiketi ile 29 Nisan'dan sonra Çin'de kullanıcılara sunulacak. OPPO A92s'in gelecek günlerde diğer kullanıcılara da sunulması bekleniyor. 


OPPO OPPO "Ace" serisini duyurdu
Oppo A92s tasarımı ve teknik özellikleri sızdırıldıOppo A92s tasarımı ve teknik özellikleri sızdırıldı
OPPO'nun yeni kablosuz şarj cihazı AirVOOC özellikleriOPPO'nun yeni kablosuz şarj cihazı AirVOOC özellikleri

PAYLAŞ