Resmi olarak tanıtılan Nubia Red Magic 5G Lite özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Nubia Red Magic 5G Lite özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-19 19:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Nubia'nın yeni akıllı telefonu Red Magic 5G Lite Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor. Şu an İspanya'da Vodafone aracılığı ile satışa çıkan cihazın diğer ülkelere gelip gelmeyeceği bilinmezliğini koruyor.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi ZTE'nin bünyesinde yer alan Nubia, sektörde kısa süre içerisinde oldukça güçlü bir konuma erişme başarısını yakaladı. Avrupa pazarında amiral gemisi olarak satışa sunduğu Redmi Magic 5G'nin alt modeli olan Nubia Red Magic 5G lite, Avrupa'da raflardaki yerini almaya başladı. Şimdilik yalnızca İspanya'da satışa çıkan akıllı telefon, Vodafone operatörü aracılığı ile satılıyor.

Huawei Mate 40 serisinin çıkışı gecikebilirHuawei Mate 40 serisinin çıkışı gecikebilir

Yeni cihaz, dış görünüş açısından hali hazırda satışta olan Redmi Magic 5G'yi andırıyor olsa da iki cihazın özellikleri arasında son derece büyük farklar bulunuyor. Red Magic 5G Lite, 6,65 inç büyüklüğünde FHD+ AMOLED ekranı kullanıcılara sunuyor. Bu yüksek çözünürlüklü ekran, 120 Hz ekran yenileme ve 240 Hz dokunmatik hızıyla oldukça etkili bir ekran performansı sunmayı hedefliyor.

Nubia Red Magic 5G Lite, gücünü Snapdragon 765G'den alıyor

Nubia'nın daha önceki akıllı telefonlarından alışık olduğumuz üzere Red Magic 5G Lite'ta da parmak izi sensörü ekranın içerisinde yer alıyor. Cihazın içinden bahsettiğimiz zaman da Nubia'nın yeni telefonun gücünü Snapdragon 765G işlemciden aldığını söylememiz gerekir. Redmi Magic 5G'de Snapdragon 865 kullanıldığını göz önüne alırsak işlemcide bir düşüş söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Snapdragon 765G işlemciye, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra telefonda 5.100 mAh kapasitede bir batarya yer alıyor. Bahsettiğimiz batarya büyük olarak tanımlanabilir. Bu batarya 18 W hızlı şarj ile desteklenmiş durumda. Red Magic 5G Lite, kutudan Android 10 tabanlı Nubia UI 8.0 işletim sistemiyle çıkıyor. 

Cihazın kamerasından da bahsedecek olursak, Red Magic 5G Lite arka tarafta dörtlü kamera kurulumunu bünyesinde barındırıyor. Bu dörtlü kamera kurulumu; 48 MP ana kamera, 8 MP ultra genişlik sensörü, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik sensöründen oluşuyor. Bununla birlikte ön tarafta da 8 MP'lik bir kamera cihazda yerini almış durumda.

Nubia Magic 5G Lite Özellikleri

  • Ekran: 6,65 inç FHD+ AMOLED
  • İşlemci: Snapdragon 765G
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 256 GB
  • Arka Kamera: 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Bağlantı: 5G
  • İşletim Sistemi: Nubia UI 8.0
  • Renkler: Siyah, Beyaz ve Mavi 
  • Boyutlar: 171,7 x 78,5 x 9,1 mm
  • Ağırlık: 210 g

Nubia Magic 5G Lite fiyatı

Akıllı telefonun İspanya'da Vodafone aracılığı ile satışa çıktığını belirttik. Vodafone, bu akıllı telefon için aylık 17 Euro gibi bir bedel belirlemiş durumda. Bu ödemenin 36 aylık bir ödeme planına özel olduğunu belirtelim. Telefonun fiyatı da bu hesapla 612 Euro'ya denk geliyor.



PAYLAŞ