Resmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Windows Phone adlı işletim sistemi ile akıllı cep telefon sektöründe başarı elde edemeyen Microsoft geçtiğimiz yıl ekim ayı içerisinde, çift ekrana ve Android işletim sistemine sahip olan yeni akıllı cep telefonu Microsoft Surface Duo'nun tanıtımını gerçekleştirdi. Aradan geçen 10 yılın ardından Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı hakkında da bilgi geldi.

Microsoft Surface Duo özellikleri

Surface Duo, 8.1 inç büyüklüğünde 2700×1800 piksel çözünürlükte bir ekran ile, 5.6 inç büyüklüğünde iki adet OLED ekran üzerine kuruludur. Galaxy Fold gibi katlanabilir akıllı cep telefonların aksine gerçek Gorilla Glass koruma teknolojisiyle donatılan bu ekran, Windows bilgisayarlardaki çoklu monitöre benzer şekilde çalışmak üzere tasarlandı.

Katlanabilir ekranlı Microsoft Surface Duo'nun özellikleri netleşiyorKatlanabilir ekranlı Microsoft Surface Duo'nun özellikleri netleşiyor

Kapalı haldeyken 5.6 inç olan ekran açıldığında 8.1 inç 2700×1800 piksel AMOLED şeklinde oluyor. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci üzerine kurulan Microsoft Surface Dou'da 6 GB RAM / 128 GB veya 256 GB UFS 3.0 bellek kapasitesi bulunuyor. Cihazın kamera kısmında 11 Megapiksel f/2.0 diyafram, 4K video kaydı kullanıcıları karşılıyor. 3577 mAh, 18W hızlı şarj bataryası ile kullanıcılara sorunsuz bir kullanım sağlanıyor. Android 10 işletim sistemi üzerine kurulan bu cihazın boyut ve ağırlığı ise 145.2 mm x 93.3 mm x 9.9 mm / 250 gram şeklindedir. Parmak izi okuyucu ekrana yerleştirilmiştir. 

Cihazın en çok merak edilen özelliklerinden birisi de, kamera. Microsoft’un çift ekranlı telefonu 11 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 kameraya sahip. 4K video kaydı gerçekleştirebilen telefon tasarımı sayesinde tek kamera ile geliyor ve bunu kullanarak hem çekim hem de video görüşmeleri yapmak mümkün. Geçtiğimiz yıl amiral gemilerine güç veren Qualcomm Snapdragon 855 işlemcinin kullanıldığı telefon, 6 GB RAM ve 256 GB depolamaya sahip. 3577 mAh’lık batarya Note 20 Ultra veya Galaxy Fold ile kıyasladığımızda oldukça düşük. Buna rağmen Microsoft cihazın gün boyunca yeterli bir pil performansı sunacağını iddia ediyor, tabi bunu test etmeden doğrulamak mümkün değil.

Ekranın sunduğu özelliklerden sorunsuz bir şekilde faydalanmak için çeşitli optimize işlemlerini yapmak gerekir. Microsoft, Android tarafında gerekli optimizasyonları yaptıklarını belirtirken, geliştiricilere uygulamalarını optimize etmeleri konusunda destek sunuluyor. Hali hazırda Microsoft Office paketi ve OneDrive gibi şirketin kendi uygulamaları Surface Duo ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Microsoft Surface Duo fiyatı ne kadar?

Çift ekranlı Surface Duo’nun fiyatı 1399 dolar şeklinde belirlendi. 10 Eylül’de piyasaya sürülecek olan cihazın fiyatının beklentilerin altında olması sevindiren haberler arasındadır. Zira katlanabilir telefonlar ile benzer şekilde yüksek bir fiyata sahip olması bekleniyordu.


Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!
Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?
Microsoft Surface Duo’nun çıkış tarihi hakkında yeni iddialarMicrosoft Surface Duo’nun çıkış tarihi hakkında yeni iddialar

PAYLAŞ