Resmi olarak tanıtılan MacBook Air özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan MacBook Air özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 15:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dün düzenlediği etkinlikte yeni ürünlerini tanıtan Apple  M1 işlemcili MacBook Air'i tanıttı. MacBook Air, hem performans hem de batarya gücüyle dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

Geçtiğimiz haftalarda düzenleyeceği lansmanın haberini veren Apple teknoloji dünyasında gözleri üzerine çekmişti. Herkes Apple’ın bu etkinlikte neler tanıtacağına dair konuşuyordu ki bir süredir beklediğimiz ARM tabanlı işlemciye sahip MacBook’lar sonunda gün yüzüne çıktı. Şirketin düzenlediği lansmanda tanıttığı ürünlerden biri de 13,3 inçlik MacBook Air oldu. Yeni MacBook Air, yeni Apple işlemcisiyle geçmiş nesillere göre ciddi bir performans artışı sunuyor.

ARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılarARM işlemcili 12 inç MacBook hakkında ilk sızıntılar

Apple'ın yeni MacBook Air modeli, her zamanki gibi ince ve sade tasarıma sahip. Üstün performans özellikleriyle lansmanda ses getirmeyi başlayan model gücünü Apple’ın kendi ürettiği M1 yonga setinden alıyor. Bu yonga setiyle günümüzdeki bilgisayarlara meydan okuyacak olan Apple, MacBook’larda yeni bir devrin kapılarını aralamış gibi görünüyor.

MacBook Air özellikleri

M1 yonga setinden güç alan MacBook Air, Apple tarafından yapılan açıklamalara göre diğer Mac modellerine göre 5 kata kadar daha hızlı grafik yeteneğine sahip olacak. Apple’ın daha kullandığı işlemciye göre 3,5 kat daha hızlı bir işlemciye sahip olan MacBook Air, kullanıcılarına kendi segmentindeki Windows bilgisayarlardan 3 kat daha iyi performans sunuyor.

MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek

Genel olarak MacBook modellerinde batarya süresiyle kullanıcılarını memnun eden Apple, bu modelle beklentilerin çok üzerine çıkmış. MacBook Air'le daha da üst seviyeye ulaşan kesintisiz performans süresinin 15 saat boyunca kablosuz ağda internet deneyimi ve 18 saat video oynatma süresi şeklinde olacağı açıklandı. Kısaca MacBook Air, bugüne dek üretilen bir MacBook'taki en uzun batarya süresini sunacak.

MacBook Air'in bir diğer önemli özelliği ise bilgisayarın hiçbir şekilde fana sahip olmayacak olması. Fansız bir yapıya sahip olan MacBook Air neredeyse hiç ses çıkarmayacak. 2 TB'a kadar SSD ve 16 GB'a kadar RAM seçeneklerine sahip olacak cihaz kullanıcılarını hayli memnun edecek.

MacBook Air, 13 ve 16 inçlik modelleriyle 17 Kasım’da satışa çıkacak olan model için ülkemizde belirlenen başlangıç fiyatı 10.999 TL.


2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir2020 içerisinde 2 yeni ARM işlemcili MacBook modeli gelebilir
Evden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttıEvden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttı

PAYLAŞ