Resmi olarak tanıtılan Huawei Y7p özellikleri - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Huawei Y7p özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Huawei P40 Lite E 'ye benzer şekilde geleceği iddia edilen Huawei Y7p, şu an için kısıtlı bir bölgede resmiyet kazandı. Huawei Y7p'nin özellikleri hakkında bilgi almak için yazımızı referans alabilirsiniz. Kısa bir süre sonra P40 amiral gemi serisinin tanıtımını gerçekleştirecek olan Huawei, P40'a gelene kadar geçecek zamanı boş geçirmemek adına çalışmalara devam ediyor. Şimdilik kısıtlı bir alanda resmi olarak kullanıma sunulan Huawei Y7p adlı yeni model delikli çentikli bir ekrana sahip olurken aynı zamanda 48 MP kamerası ile dikkatleri üzerine çeliyor. 

Huawei Y7p özellikleri

Adım adım gelişmeye devam eden ve her ürettiği akıllı cihazıyla beğeni kazanan Huawei Y7p, dikkat çekici özelliklerle karşımıza çıkıyor. Huawei Y7p adlı akıllı cep telefonu şimdilik sadece Katar ve Tayland'da tanıtıldı ve global pazarda ne zaman yer alacağına dair henüz net bir bilgi yoktur. Konu ile ilgili ortaya atılan bazı kaynaklar Huawei P40 Lite E şeklinde karşımıza çıkacağı söyleniyor. Şöyle ki daha önce Huawei farklı bölgede tanıtmış olduğu modeli Lite amiral gemisi şeklinde diğer bir bölgeye de götürmüştür. 

Huawei Y7p adlı modelde 6.39 inçlik IPS LCD ekran ve 720x1560 piksel çözünürlük ile karşı karşıya geliyoruz. Huawei Y7p ekranında yer alan delikli çentik sayesinde ekran kasa oranı yüzde 90 gibi son derece iddialı bir seviyeye ulaştırıldı. 4 adet Cortex-A73 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdek üzerine kurulan Kirin 710F yonga setinden güç alınan söz konusu akıllı cihaz modeli 4GB RAM ve 64GB depolama kapasitesi yer alıyor. 4000 mAh kapasiteli batarya son zamanların popüler özelliği hızlı şarj desteğine sahip değildir. 

Huawei Y7p'nin arka kısımda 48MP çözünürlüğünde f/1.8 ana sensör, 8MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör ve 2MP çözünürlüğünde derinlik sensörü yer alıyor. Ön kısmında yer alan çentiğin içerisinde 8 MP çözünürlük özelliğine sahip bir kamera sistemi yer alıyor. Cihazın hem ön hem de arka kameraları yapay zeka ile destekleniyor. Android 9.0 Pie işletim sistemi üzerinde EMUI 9.1 kullanıcı ara yüzünü çalıştıran Huawei Y7p yakın zaman içerisinde daha fazla pazarda yer alacak. Bu bilgilere rağmen Huawei Y7p'nin fiyatı ise henüz netleşmiş değildir. 





PAYLAŞ