Resmi olarak tanıtılan Huawei P40 Pro özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Huawei P40 Pro özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Huawei P40 ailesinin ortanca modeli olan P40 Pro olarak biliniyor. Huawei P40 Pro modelinin özellikleri ve fiyatı nihayet ortaya çıktı. Huawei şirketi bugün itibariyle tanıtımını gerçekleştirdiği 3 model ile gündem de yerini alıyor. Bunlardan Huawei P40 Pro, Huawei P40 ile Huawei P40 Pro+ arasında durmasıyla belki de en dengeli model olarak değerlendiriliyor. Huawei P40 Pro'nun özellikleri hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Huawei P40 Pro'nun tasarımı göz dolduruyor

Huawei P40 Pro, şirketin Quad-Curve Overflow adını vermiş olduğu 'dörtlü kavisli ekran' tasarımı benimsemiş olup aynı zamanda tasarımı da bu şekilde söz konusu akıllı cihazında kullanıyor. Daraltılan çerçeveler ve bununla beraber aerodinamik kavisli köşeler ile beraber dikkatleri üzerine toplayan Huawei P40 Pro, kulalnıcılara daha geniş bir görüntü sunarken buna ek olarak da parmak izi tarayıcısını da ekran için entegre etmiştir.  Huawei P40 Pro adlı akıllı cihazın, buz beyazı, derin deniz mavisi ve siyah renk seçenekleri vardır. Özel renk seçeneği olarak da mat yüzeye pembe altın ve gümüş buz şeklinde alternatifler de bulunuyor. Önemli olan bir diğer bilgi ise telefonun IP68 sertifikası ile suya karşı dayanıklı olmasıdır. 

Huawei P40 Pro için hazırlanan render görselleriHuawei P40 Pro için hazırlanan render görselleri

Huawei P40 Pro özellikleri

Huawei P40 Pro adlı akıllı cihazın ekranı 6.58 inç boyutunda OLED panel üzerine kurulu olup 1200x2640 piksel çözünürlük sağlıyor. 90Hz ekrana sahip olan bu akıllı cep telefonda, bu sayede tazeleme hızı ile kullanıcılar son derece memnun kalacak gibi gözüküyor. Bir diğer yandan ise ekranın DCI-P3 ve HDR10+ ekran teknolojilerine sahip olduğunu da söyleyelim. Cihazda işletim sistemi olarak Android 10'a yer veriliyor, cihzn arayüzü ise EMUI 10 şeklinde karşımıza çıkıyor. Kirin 990 işlemci üzerine kurulan Huawei P40 Pro'da 5G varsayılan olarak geliyor ve 8 GB RAM desteği tek seçenek oluyor.

Söz konusu bu işlemcinin detaylarına baktığımızda ise 8 çekirdekli yapıda olduğunu görmek mümkündür. 2 adet 2.86 GHz Cortex-A76, 2 adet 2.36 GHz Cortex A76 ve 4 adet 1.96 GHz Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan telefonun grafik işlemcisi ise Mali-G76. Söz konusu bu akıllı cihaz herhangi bir microSD kart desteği bulunmuyor. Buna karşılık olarak ise Huawei P40 Pro'da Nano Memory desteği ile 256 GB'a kadar depolama alanı genişletilebiliyor. Hem tasarımı hem de özellikleri ile dikkatleri üzerine toplayan bu akıllı cihazın batarya kapasitesi ise 4200 mAh olup 27W gücünde kablosuz şarj özelliği de vardır. 

Huawei P40 Pro kamera özellikleri

Huawei P40 Pro, sahip olduğu kameralar ile beraber selefinden ayrılıyor. Söz konusu akıllı cep telefonunda yer alan Huawei Ultra Vision Sensör, piksel seviyelerinde adeta devrim yaratacak seviyede olurken, dünyada ilk kez kullanılan RYYB dizisi ile daha fazla ışık toplanabiliyor. P40 Pro'da 4 adet kamera yer alıyor. Bu kameralardan üst kısımda yer alan kamera 40 MP Ultra Wide Cine olurken, bu kameranın diyaframı f/1.8 seviyesinde. 50 MP'lik RYYB Ultra Vision Wide kamera ise RYYB dizilimi ile en çok konuşulan kameralardan biri olacak. Bu kamera da f/1.9 diyaframa sahip ve OIS desteği bulunuyor.

Telefonun bir diğer kamerası ise 5x optik telefoto lens olup, bu kamera da 12 MP RYYB Periscope olma özelliğiyle kullanıcıların beğenisini kazanacak. Bu kamera yüzde 40 oranında daha fazla ışık alarak 50x maksimum zum sağlayabiliyor. 4'üncü kamera ise ToF 3D derinlik sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Huawei P40 Pro, 4K 60 kare video kaydı yapabiliyor ve ön kamerasıyla da 32 MP ve ToF 3D şeklinde 2 kamera ile kullanıcılara sunuluyor.

Huawei P40 Pro'nun fiyatı

Huawei P40 Pro'nun fiyatı 1000 Euro şeklinde olacak. Henüz Huawei P40 Pro Türkiye fiyatı ise belli değildir.


Huawei P40 Pro'nun ekranına yönelik yeni sızıntılarHuawei P40 Pro'nun ekranına yönelik yeni sızıntılar
Huawei P40 Pro kamerası nasıl olacak?Huawei P40 Pro kamerası nasıl olacak?
Huawei P40 Pro'nun tanıtım videosu sızdırıldıHuawei P40 Pro'nun tanıtım videosu sızdırıldı

PAYLAŞ