Resmi olarak tanıtılan Huawei Mate Xs özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan Huawei Mate Xs özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, bugün itibariyle Barcelona'da düzenlediği etkinlik kapsamında Mate Xs adlı yeni katlanabilir akıllı cep telefonunun resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdi. Söz konusu bu katlanabilir akıllı cihaz, oldukça güçlü bir işlemci sistemi ve benzersiz mekanik menteşe donanımıyla beraber karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıldan bugüne kadar üretici şirketler katlanabilir akıllı cihaz konusunda inatla ve titizlikle çalışıyor. 2019 yılında üretilen Huawei ve Samsung katlanabilir cihazlarında bir takım sorunlar yaşandı ve cihazlar beklendiği kadar başarı elde etmedi. Özellikle Samsung'un Galaxy Fold'u şirket adına tam bir hayal kırıklığı oldu. Fakat bu aksiliklere rağmen şirketler katlanabilir akıllı cihaz konusunda çalışmalarına son vermedi ve tam gaz devam etti. 

Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?Huawei Mate Xs çıkış tarihi belli oldu! Huawei Mate X ile farkı ne?

Bunlardan biri olan Huawei, katlanabilir akıllı cihaz konusunda farklı bir tasarım tercih etmiş olup kullanıcılara dikey katlanma modelinde bir akıllı cihaz sunuyor. Mobil Dünya Kongresi iptal edilmesi karşısında Huawei bugün Barcelona'da bir basın etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında tanıtılan Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu Mate Xs oldu. Mate Xs geçtiğimiz piyasaya sürülen Mate X gibi 8 inç dışa katlanma özelliğiyle beraber geliyor. Mate Xs adlı akıllı cihazı katladığınızda cihazın ön tarafta 6.6 inç arka kısımda ise 6.38 inç ekranla karşılaşacaksınız. Cihazın katlanma konusunda sorun yaşamaması adına esnek ekran yapısına sahiptir. Cihazın esnek ekranı daha önce katlanabilir akıllı cihaz modeli gibi poliamid filme korunuyor. Bu filmden cihazda iki adet bulunuyor. Bu da söz konusu akıllı cihazın hasar almaya karşı korunaklı olmasını sağlıyor. Bununla beraber aynı zamanda zirkonyum bazlı sıvı metalden üretilen yeni menteşe sistemi, çok daha dayanıklı ve 180 derecelik katlanmayı da kolaylaştırıyor.

Huawei Mate Xs adlı akıllı cihazın işlemcisi güncellendi ve kullanıcılara çok daha kaliteli bir ürün sunuldu. Tam katlanma özelliğine sahip olan Mate Xs adlı akıllı cihaz gücünü sekiz çekirdekli Kirin 990 5G yonga setinden alıyor. Bununla beraber katlanabilir ekran özelliğine sahip olan Huawei Mate Xs'in pil kapasitesi 4.500 mAh olup kullanıcıların uzun soluklu kullanım elde etmesini sağlıyor. 40 megapiksel ana kamera, 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera 8 megapiksel telefoto kamera ve 3D derinlik algılama sensörü içeren dörtlü kamera sisteminin yer aldığı Mare Xs güçlü kamera sistemiyle beraber fotoğraf çekmekten keyif alan kullanıcıların da ihtiyaçlarını karşılayacaktır. 

Huawei AppGallery ile piyasaya sürülüyor

Huawei Mate Xs kutudan Android 10 tabanlı EMUI 10 yüklü bir şekilde çıkarken bununla beraber aynı zamanda birçok özellikle cihazla beraber geliyor. Huawei'nin Mate Xs adlı akıllı cihazı, resmi uygulama dağıtım platformu olan yenilenmiş Huawei AppGallery ile piyasaya sürülen ilk cihazlarından biri olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Çinli başarılı üreticisi yeni katlanabilir akıllı cihazın fiyatını açıkladı. Cihazın 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 2.499 euro karşılığında satılacak. Huawei Mate Xs’in Nisan ayında Türkiye’deki tüketicilerle buluşması planlanıyor.

 



PAYLAŞ