Resident Evil Village Steam'de en çok satan oyun oldu - Haberler - indir.com

Resident Evil Village Steam'de en çok satan oyun oldu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Geniş bir hayran kitlesine sahip olan Resident Evil, serinin en sevilen oyunlarından biri. Yirmi yılı aşkın sürede on farklı oyunla oyunseverlere merhaba diyen serinin her oyunu kısa sürede adını efsanelerin arasına yazdırmayı başarıyor. Şirket görünüşe göre Resident Evil’le bu sene de ses getirmeye niyetli. Serinin geçtiğimiz hafta çıkan son oyunu Resident Evil Village, çıkış günü olan 7 Mayıs’ta Steam’de 100 bin eş zamanlı kullanıcı sayısıyla rekor kırdı.

Resident Evil Village henüz yeni piyasaya sürülmesine rağmen yoğun bir ilgi görüyor. Serinin severlerinin yanı sıra hem de seriyi daha önce oynamayan oyunlarında ilgi gösterdiği dün yayımlanan raporlara göre çıkış gününde önemli bir rekor kırmış. Bu kadar kısa sürede bu kadar oyuncu yakalayabilen tek oyun olan Resident Evil Village’in Twitch’te anlık izlenme sayısı da 600 binin üzerinde.

F1 2021 Steam'de fiyatıyla dikkat çekiyorF1 2021 Steam'de fiyatıyla dikkat çekiyor

Resident Evil 4 remake için hazırlıklar başladı

Aslına bakarsanız, Resident Evil Village’ın bu başarısı için sürpriz demek haksızlık olur. Zira Resident Evil Village serinin tutkunları tarafından bir süredir merakla bekleniyordu. Bunun yanı sıra son dönemlerde korku oyunları piyasasındaki durgunluğu da göz önünde bulunduracak olursak oyunun böylesine ses getirmesini beklememek işten bile değil. Ancak yine de Resident Evil Village’in çok kısa sürede rekor kırdığını da es geçmemek gerek.

Dün yayımlanan Steam DataBase’in analizine göre, Resident Evil Village 9 Mayıs’ta sonlanan geçtiğimiz haftanın Steam’de en çok satan oyunu oldu. Listenin ikinci sırasında ise henüz ön siparişe açılmış olan Hood: Outlaws and Legend  var. ayrıca Resident Evil Village başarısı sadece ilk sırayla sınırlı kalmıyor. 6. ve 7. sırasında da Village var. Daha doğrusu, bu sıralarda oyunun değişik paketleri (bundle) yer alıyor. Listenin 6. sırasındada Resident Evil 7 ve Village’ın olduğu paket varken, 7. sırada Resident Evil 7: Biohazard ve Village’ın olduğu paket bulunuyor. Sadece iki günde böyle büyük bir başarı yakalayan oyunun diğer platformlardaki satış rakamlarının da benzer şekilde olduğu düşünülüyor.

Bunun yanı sıra Resident Evil Village’nin en büyük başarılarından biri de bu kısacık sürede Steam’de eş zamanlı oyuncu rekoru kırmayı başarması.

Serinin daha önceki rekoru 74,277 oyuncu ile Resident Evil Remake’e aitti. Resident Evil Village ise bu rakamı 101, 726 çıkararak Remake’ın rekorunu kırmayı başardı. Oyunun Steam’deki rakamı ise 279 TL.

Resident Evil Sistem Gereksinimleri

Minimum

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 Intel Core i5-7500
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 560 with 4GB VRAM NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti with 4GB VRAM
  • DirectX: Sürüm 12

Önerilen

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 Intel Core i7 8700
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5700 NVIDIA GeForce GTX 1070
  • DirectX: Sürüm 12

 




Epic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyorEpic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyor
Steam'de Bethesda Bayramı indirimi başladıSteam'de Bethesda Bayramı indirimi başladı

PAYLAŞ