Renault elektrikli otomobiller için Volvo ile çalışacak - Haberler - indir.com

Renault elektrikli otomobiller için Volvo ile çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Fransız otomobil devi Renault, Volvo'nın çatı şirketi olarak bilinen Geely ile iş birliği içerisine girmeye karar verdi. İki dev şirket, bu iş birliği içerisinde Geely'yi Güney Kore'ye Renault'u ise yeniden Çin'e sokacak. İş birliği, daha sonraki süreç içerisinde daha fazla Asya pazarını içine almış olacak. 

Otomobil sektöründe yaşanan gelişmeler ile beraber şirketlerin hibrit ve elektik motor özelliğine sahip olan araçlara yönlendirmesi, sektör içerisinde yer alan üreticilerini çeşitli iş birliği için teşvik ediyor. Elbette ki bu iş birlikleri, hibrit ve elektrik motorlu otomobil üretimleri daha kolay bir şekilde yapılıyor. Bu durumun farkına varan Renault, Volvo'nun çatı şirketi olan Geely ile iş birliği içerisinde hareket edeceğini açıkladı. Şirket, bu iş birliği içerisinde Asta ülkelerindeki varlığını güçlendirmeye devam edecek. İki dev isim arasında yapılan bu anlaşmaya göre Renault, Geely'in Çin'deki teknolojik gücünü, tedarik zincirini ve fabrikalarında bulunan imkanları kullanarak Çin pazarına yeniden giriş yapmış olacak. Geely tarafından üretilecek olan hibrit araçların satış ve pazarlama süreci ise Renault'un sorumluluğu altında olacak. 

Volvo önümüzdeki 5 yıl boyunca elektrikli araç üretecekVolvo önümüzdeki 5 yıl boyunca elektrikli araç üretecek

Önce Çin ve Güney Kore üzerinde çalışmalar yapılıyor

İki dev isim arasında yapılan bu anlaşma, sadece Çin pazarını kapsamıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan anlaşma kapsamında Geely'nin hibrit araç markası olarak bilinen Lynk & Co, Renault sayesinde Güney Kore pazarında da yer alacak. Bu sayede ise her tarafında kazançlı çıkacağı bir iş birliği gerçekleşmiş olacak. İki şirket arasında yapılan bu anlaşma, şu an için Çin ve Güney Kore pazarını içine alıyor. Fakat iş birliği, gelecekteki yıllar içerisinde çok daha fazla Asya pazarını kapsar bir hal alacak. Bu da iki şirket için de çok daha fazla kazanç anlamına geliyor. Konuyla ilgili gelecek günlerde daha parlak durumlar yaşanacak gibi gözüküyor. 

 


Volvo, Nvidia çiplerini kullanacakVolvo, Nvidia çiplerini kullanacak
Volvo, tırlarını tamamen elektrikli hale getirecekVolvo, tırlarını tamamen elektrikli hale getirecek
Volvo elektrikli araçlar için hızlı şarjı daha da hızlandıracakVolvo elektrikli araçlar için hızlı şarjı daha da hızlandıracak

PAYLAŞ