Rekor tazeleyen Bitcoin, haftaya kayıpla başladı - Haberler - indir.com

Rekor tazeleyen Bitcoin, haftaya kayıpla başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

En popüler kripto para birimi olan bitcoin gündemde yer almaya devam ediyor. Yeniden rekor tazeleyen kripto para, haftaya ise kayıpla giriş yaptı. Bitcoin, baktığımız zaman geçtiğimiz hafta Tesla’nın yaptığı büyük 1.5 milyar dolarlık yatırım ile büyük bir ivme kazanmış ve 52 bin dolar seviyesini aşmıştı. Daha sonra Bitcoin, Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar ile beraber yeni bir rekor daha kırmış ve 56 bin dolar seviyesini aşmıştı. Twitter’dan Bitcoin kapsamlı paylaşımlara devam eden Musk sayesinde ise tekrar rekor gelmiş ve 58 bin 330 dolarlık bir zirve görmüştü. Ancak bu para birimi bu seviyede kalamadı ve haftaya yüzde 1’lik bir kayıp ile başladı. Bitcoin şuanlık 56 bin 100 dolar seviyesinde olurken, Elon Musk tarafından aralıklar ile açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bitcoin haftaya kayıpla başladı

Bitcoin'den yeni bir rekor gelebilirBitcoin'den yeni bir rekor gelebilir

Elon Musk son olarak konu hakkında “bitcoin’e sahip olmanın nakit para bulundurmaktan biraz daha iyi olduğunu ve bu küçük farkın sanal parayı elde tutmak için yeterli bir sebep olduğunu” belirtti. EuroNews kaynaklı habere göre ise “Nakit paranın negatif bir getirisi olduğunda, sadece aptal olan biri başka yere bakmaz” diyen Musk, diğer yandan “Bitcoin neredeyse kağıt para gibi. Ama buradaki anahtar kelime neredeyse” açıklamasını da yaptı. Musk ayrıca daha öncesinde “Bir bitcoin destekçisiyim. Partiye geç kaldım ama bir destekçiyim. Ve sanırım Bitcoin, geleneksel finans uzmanları tarafından geniş kabul görmenin eşiğinde” açıklamaları yaparken, altcoinler için bir bilgisinin olmadığı ve “Bitcoin’in iyi ve değerli olduğunu düşünüyorum ifadeleri kullanmıştı.”

Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış ve herhangi bir merkez bankası bulunmaması, resmi kuruluş olmaması gibi durumlar ile ortaya çıkmış dijital bir para birimi olarak gözüküyor.


Bitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördüBitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördü
Bitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçtiBitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçti

PAYLAŞ