Reklamsız WhatsApp 430 Milyon Kullanıcıya Ulaştı - Haberler - indir.com

Reklamsız WhatsApp 430 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp, bu alandaki uygulamalar arasındaki rekabette birinciliği kimseye bırakmayarak 430 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Kullanıcılarına reklamsız bir platform sunma ve uygulama içi ödeme talep etmeme prensibini benimsediklerini ve bu şekilde ilerlemeye devam edeceklerini açıklayan WhatsApp, ilk amaçlarının gelir elde etmek olmadığını da açıklamasına ekledi. Yayınlandığı ilk günlerde ücretli olarak kullanıcılara sunulan ancak yakın zamanda bu gelir modelinden vazgeçerek yıllık abonelik sistemine geçen uygulama, reklam almama, sticker satarak para kazanmama ve oyunlarla uygulama içi ödeme sistemlerine kaymama ilkelerini kararlı bir şekilde sürdürmeye devam ederek, mesajlaşma uygulamaları arasında zorlaşan rekabeti sürdürmeye kararlı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Şu an için uygulamayı 430 milyon kişinin aktif olarak kullandığını söyleyen WhatsApp CEO'su Jan Koum, uygulamaya her ay 30 milyon yeni kullanıcının katıldığını da sözlerine ekliyor. 

Tamamen ücretsiz olarak arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile sınırsız mesajlaşma imkanına sahip olabileceğiniz WhatsApp uygulamasını sitemizden cihazınıza yükleyebilirsiniz.





PAYLAŞ