Reklam vermek mi SEO çalışması yapmak mı ? - Haberler - indir.com

Reklam vermek mi SEO çalışması yapmak mı ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-15 13:00:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Reklam vermek mi SEO çalışması yapmak mı ? " karşılaştırmasını yapar ve her iki işlemide kendi içinde yorumlar.

Reklam vermek mi SEO çalışması yapmak mı ?

Eğer işinizi dijital dünyaya başarılı bir şekilde aktardıysanız bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey hitap ettiğiniz kitleye internet üzerinden ulaşmak olacaktır. Potansiyel müşteri kitlenize ulaşmanın başarılı iki yolu vardır. Reklam vermek veya SEO çalışması yaptırmak. Eğer yeterli teknik bilgiye sahip değilseniz her iki işlem içinde harika bir dijital ajans ile çalışmanızda fayda var.

Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyorGoogle Play Müzik kademeli olarak durduruluyor

Her iki işlemde doğru yapıldığı sürece oldukça maliyetli olabilir ve bütçeniz ikisini birden yaptırmayı kaldırmıyor ise ikisi arasında bir seçim yapmanız gerekebilir. Bu yazı ikisini de çeşitli yönleri ile ele almak için oluşturulmuştur.

Reklam büyük kitlelere hitap edebilme özelliğine sahip sistemlerden faydalanarak, belirli algoritmalar ile potansiyel müşterilerinize para karşılığı ulaşma veya firmanızı tanıtma durumudur.

SEO dijital dünyadaki varlığınızı arama motoru sıralamalarında yükselterek organik olarak daha fazla kullanıcı veya müşteri çekebilme için yapılan bir takım teknik çalışmalardır.

Eğer bütçeniz yeterli ise işinizi büyütmek için her iki çalışmayı da yapmak sizin ve firmanız için en iyisi olacaktır.Fakat birini seçme konusunda gelecek olursak, reklam ile teknik olarak berbat bir altyapınız olsa bile müşterilerinize ulaşabilir ve işinizi yapabilirsiniz. Reklamda potansiyel müşteriye ulaşma çok zor olmaz çünkü para ödeyerek bunu sağlarsınız. Reklam vermek size direk olarak potansiyel müşteri kitlesi sağlasa bile paranız bittiği anda sizin varlığınız da biter. SEO reklam kadar kısa sürede sonuç veremeyecektir. Neyi nasıl yapacağını bilen bir ekibin dikkatli ve teknik bir çalışma yürütmesi gerekmektedir. Çok daha geç yanıt vermesine rağmen SEO, çalışmayı bıraktığınız anda silinmemenize ve kullanıcılara organik olarak ulaşmanıza sebep olur.


İlgili uygulamalar

Yeni Google Calendar Tanıtım Videosu


PAYLAŞ