Reklam geliriyle rekor kıran Intagram YouTube'u geride bıraktı! - Haberler - indir.com

Reklam geliriyle rekor kıran Intagram YouTube'u geride bıraktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 18:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya denince akla ilk gelen platformlardan bir tanesi olan ve bir milyardan fazla aktif kullanıcı sayısına sahip olan Instagram, bu popülerliğini çok iyi kullanarak 2019 yılında 20 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Böylece Facebook'en en önemli ikinci gelir kaynağı oldu.

Platform hayatına insanların  fotoğraflarını paylaşabileceği sade ve kullanışlı bir mecra olarak başlayan Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra önemli bir gelir kapısı haline geldi. Agresif reklam stratejisi rekor bir şekilde gelir sağladı.

Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!

Instagram ne kadar gelir elde etti?

Facebook mali tablolarında iştiraklerin elde ettiği gelirleri paylaşmıyor. Fakat Bloomberg yaptığı araştırmada Instagram sosyal ağının 2019 yılı itibari ile 20 milyar dolar civarında bir reklam geliri elde ettiğini tespit etmiş. YouTube'un 2019 yılının gelir tablosu 15 milyar dolar civarındaydı.

Instagram reklam konusunda sanıldığı gibi eski değil. Gelen eleştirilere kulak asmadan 5 sene önce ilk reklam denemelerine başlamış, işler beklendiği gibi gidince de global çapta reklam dalgası yayılmıştı. 

Aradan geçen kısa zamana rağmen Instagram'ın bu denli devasa bir reklam geliri elde ederek başarı yakalaması kullanıcı etkileşimlerinin ne denli büyük olduğunun en büyük göstergesi olarak kabul edilebilir. Kimilerine göre fotoğraf paylaşımı kimilerine göre kendisini öne çıkarma arzusu ile tercih edilen Instagram, bir milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Ana sayfa, Keşfet, Hikayeler gibi çok sayıda alana dağıtılan reklamlar da bu sayede yoğun etkileşim alıyor. Ayrıca içerik üreticilere dağıtılan bir karpayı da mevcut değil.

Sadece video odaklı olması ve gelirin bir kısmını içerik üreticileri ile paylaşması nedeniyle YouTube geride kalmış gibi ancak bu unsurlar olmasaydı muhtemelen daha yüksek bir rakama ulaşacaktı.


İlgili uygulamalar
Facebook'un geleceği Instagram'da! Instagram'ın son çeyrek kazancı dudak uçuklatıyor!Facebook'un geleceği Instagram'da! Instagram'ın son çeyrek kazancı dudak uçuklatıyor!

PAYLAŞ