Rekabet kurumundan Google bir para cezası daha - Haberler - indir.com

Rekabet kurumundan Google bir para cezası daha

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-21 16:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Rekabet Kurumu'nun Google hakkında yürüttüğü davanın sonucu belli oldu. Davının sonucuna göre ise Google suçlu çıktı. Gelin bu haberimizde Google'un suçu ne birlikte göz atalım. 

Google'a 93 milyon lira idari para cezası kesildi

Google'ın şirketinin mobil cihaz ütecileri ile yaptığı sözleşmelerin rekabet kanununa aykırı olduğu gerekçesi, mobil işletim sistemi, uygulama ve hizmetler alanındaki uygulamaların yaptığı sözleşmelerde yaptığı haksızlıklar gerekçe gösterilerek Google'a 93 milyon lira idari para cezası kesildi. Google ise bu karar itiraz edecek mi bekliyoruz. Rekabet kurulunun Google'a verdiği ceza gerekçelerini şu şekilde açıklıyor; "Google ekonomik bütünlüğünün, cihaz üreticileri ile imzaladığı; Mobil Uygulama Dağıtım Sözleşmelerinde yer alan Google aramanın sözleşme ile belirtilen noktalarda varsayılan olarak atanmasına ve Google arama parçacığının ana ekranda konumlandırılmasına; Google Webview bileşeninin ilgili işlev için varsayılan ve tek bileşen olarak atanmasına yönelik uygulamaları ile Gelir Paylaşımı Sözleşmelerinde yer verilen ve Google aramanın cihazlarda münhasıran yüklenmesini temin eden hükümler yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine oybirliği ile karar verilmiştir.”

Android işletim sisteminin Türkiye'de kullanım oranları nedir ve Türkiye'ye katkıları nedir? 

Rekabet Kurulu'nun Google ceza vermesi sonucu herkesin kafasında şöyle bir soru oluştu. Android işletim sisteminin Türkiye'de kullanım oranları nedir ve Türkiye'ye katkıları nedir? 2017 yılında yapılan bir araştırma ile kamuoyu ile paylaşılan istatistiklere göre mobil aboneler içerisinde %68'e ulaşan akıllı telefon sahipliği oranı &92 oranında bir artış göstererek 102 milyon GB'a ulaşan mobil veri trafiğinin en önemli etkenlerinden birisi. 

 





PAYLAŞ