Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi! - Haberler - indir.com

Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 10:57:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İnternet üzerinden alış-veriş ve ikinci el alışveriş denildiği zaman aklımıza ilk gelen e-ticaret sitelerinin başı sahibinden.com'dur. Rekabet Kurumu'nun kestiği 10,6 milyon Türk lirası değerindeki ceza ile karşı karşıya kalmış durumda. Peki bu ceza neden kesildi?

Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!

Bir süredir bu şirket hakkında 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip, etmediği hakkında soruşturma yürütülüyordu. Bu soruşturmanın sonucunda ise siteye tam 10,6 milyon Türk Lirası değerinde ceza kesildi. Konuyla ilgili açıklama ilk Rekabet Kurumu'ndan geldi. Sahibinden.com'un vasıta ve emlak satış/kiralama hizmetlerine yönelik online platform hizmeti pazarlarında aşırı fiyat uygulamaktan dolayı rekabet yasasını ihlal edip edilmediği araştırılıyordu. Yapılan açıklama da şu bilgilere yer verildi;

Sahibinden.com Android Uygulaması YenilendiSahibinden.com Android Uygulaması Yenilendi

"01.10.2018 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi. Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’ye 10.680.425,98 TL idari para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar alındı."

Henüz bu karar için itiraz yolu kapalı değil. Yapılan resmi açıklamanın sonucunda gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde itiraz edilebilir durumda. sahibinden.com bildiğiniz üzere ikinci el ve sıfır ürünleri, otomobilleri, teknolojik ürünleri ve birçok kategoriyi içerisinde bulunduruyor. Hatta bu sitenin içerisinde şirketsel tasarımlar, emlak gibi çok farklı kategorilerde yer alıyor. Türkiye'nin ilan ve alışveriş konusunda ilk adım atan sahibinden.com, 2000 yılında Aksoy Group bünyesinde hayata geçirildi. Bir e-ticaret sitesi olmanın ötesinde, ülkemizde e-ticaretin doğuşundan bugüne olan sürecin de temsilcisi olan bu şirket, Türkiye'nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformu özelliğini taşıyor.

sahibinden.com, 18 yılda 43.1 milyon aktif kullanıcının, 261 milyon kere ziyaret edilerek, 8 milyar sayfa görüntülendiği; 600'e yakın çalışanı ve 6 milyon aktif ilanı olan, içerisinde on binlerce ürün barındıran bir şirkettir. Bu şirket gerçekten bir şeyler satın almak istendiğinde başvurulan ilk adreslerden birisi olarak anılıyor. Bu şirkete kesilen ceza ne kadar haklı haksız ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Sahibinden.com'daki İlanlarda Pokemon RüzgarıSahibinden.com'daki İlanlarda Pokemon Rüzgarı
Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması BaşlatıldıSahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı

PAYLAŞ