Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkındaki karar verildi - Haberler - indir.com

Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkındaki karar verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-15 23:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz ay aktardığı yeni gizlilik sözleşmesiyle tartışmaların odağı olan WhatsApp'a karşı açılan soruşturma sonucuçlandı. WhatsApp ile ilgili kaar açıklandı. Bu karara göre WhatsApp, Facebook ile veri paylaşımını durduracak ve tüm kullanıcılara da Facebook'un veri paylaşımını içeren yeni koşulları da durduracağını bildirdi. 

Yaklaşık olarak bir ay önce yayınlanan bir resmi açıklama ile WhatsApp ve WhatsApp’ın üst kuruluşu olan Facebook hakkında soruşturma başlattığının bilgisini veren Rekabet Kurulu, söz konusu bu soruşturmada bugün itibariyle kararını dile getirdi. Kurul tarafından verilen bu karara göre Facebook, Türkiye'deki kullanıcılar için WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durduracak.

WhatsApp hesabı nasıl silinir? Nelere dikkat etmeli?WhatsApp hesabı nasıl silinir? Nelere dikkat etmeli?

Rekabet Kurumu, soruşturma sonucunda “Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesine” karar verildiğini aktardı.

Rekabet Kurumu, veri paylaşımının durdurulması kararını verdi

Esasına değinmek gerekirse WhatsApp, güncellenen gizlilik sözleşmesinin yanlış anlaşıldığını ifade ettiği 15 Ocak’taki açıklamasında, “Pek çok kişiden son güncellememiz hakkında ne kadar kafa karışıklığı yaşandığını duyduk. Endişe yaratan birçok yanlış bilgi var. Herkesin ilkelerimizi ve gerçekleri anlamasına yardımcı olmak istiyoruz. İnsanların şartları incelemeleri ve kabul etmelerinin için belirlediğimiz tarihi ileri alıyoruz. 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek.” diyerek sözleşmeyi ertelediğinin bilgisini zaten vermişti.

Rekabet Kurumu’nun WhatsApp ve Facebook hakkında yürüttüğü soruşturma için paylaştığı karar şu şekilde:

“Düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre, 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.”


WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyorWhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor
Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi
KVKK WhatsApp'tan belge talep ettiKVKK WhatsApp'tan belge talep etti

PAYLAŞ