Rekabet Kurumu ve Google anlaştı mı? - Haberler - indir.com

Rekabet Kurumu ve Google anlaştı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 08:23:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin en önemli isimlerinden birisi olan Google, Rekabet Kurumu ile bir anlaşmazlık içindeydi. Bu konu her ne kadar son zamanlarda gündemde olmasa da halen çözüme kavuşturulmuş değil. Anlaşma sağlanamaması durumunda Türkiye'de satışa sunulacak olan yeni akıllı telefonlarda Google Play Servisleri ve Google uygulamaları yer almayacak.

Rekabet Kurumu tarafınca yapılan en son açıklamada Google'ın 5 Şubat 2020 tarihinde sözlü savunma yapacağı bildirildi. Henüz bu açıklamadan sonra resmi herhangi bir açıklamada bulunulmadı. 

Google Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli olduGoogle Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli oldu

Google Rekabet Kurumu ile anlaşmış olabilir!

Hem Google hem de Rekabet Kurumu taraflarındaki anlaşmazlık sürerken, oldukça sevindirici bir iddia ortaya atıldı. Google ile bu kurum arasındaki sorunların Türkiye’deki Android geliştiricilerine olumsuz etkisi konusunda dikkat çekmek için kurumlara gönderilmek üzere bir imza kampanyası başlatılmıştı.

Google Rekabet Kurumu ile anlaştı mı?

Bir Android geliştirci olan GDG İstanbul ekibinden Hadi Tok, Twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımda Google tarafından oldukça sevindirici bir haberi aldığını duyurdu. Tok'un yapmış olduğu açıklamaya göre  “Rekabet Kurumu ve Google arasında anlaşma sağlandı” ve Türkiye'deki uygulama geliştiricilerin bu durumdan etkilenmesinin önüne geçildi. 

Tabi, henüz olayların iki tarafında bulunan kuruluşlardan herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil. Bu nedenle şu an da bir iddia olarak kalan bu haberin, iki kurumdan teyit edilmesini merakla bekliyoruz.



PAYLAŞ