Rekabet Kurumu, Türk Telekom'a Soruşturma Başlattı - Haberler - indir.com

Rekabet Kurumu, Türk Telekom'a Soruşturma Başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-24 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Türk Telekom şirketi hakkında haksız rekabet gerekçesi ile harekete geçen Rekabet Kurumu, soruşturma işlemlerini başlattığını kendi resmi wep sayfası üzerinden yayınladığı bildiri ile duyurdu. Rekabet Kurumunun değerlendirmeler sonucunda elde ettiği verilere bakılırsa, ülkemizdeki genişbant internet hizmetleri pazarına hakim olan en büyük şirketlerden biri olarak görülen Türk Telekom A.Ş, rakiplerinin hizmet sunmasını ve abone kazanmasını engellemeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu sebepler dolayısıyla haksız rekabet suçlaması adı altında kalan Türk Telekom yaşanan olay karşısında soruşturma süreci ile karşı karşıya geliyor. 

Çeşitli çalışmalar ile rakiplerinin önünü kapatmak gibi çirkin işlere yönelik hareket ettiği ortaya atılan Türk Telekom hakkında haksız rekabet ortamı oluştuğu ve bu sebeple Rekabet Kurumu tarafından soruşma başlatılması doğru olarak görüldü. Yaşanan olaylar son derece can sıkıcı olsa bile rakiplerin önünü kapatmaya yönelik çalışmalar yürütmek son derece çirkin olup aynı zamanda piyasada da prestij kaybına neden olması durumu söz konusudur. Konu hakkında Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde geldi;

Türk Telekom'dan Hotspot Açıklaması Geldi!Türk Telekom'dan Hotspot Açıklaması Geldi!

 

“Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin toptan sabit genişbant internet hizmetleri pazarında hakim durumda olduğu, perakende sabit genişbant hizmetleri pazarındaki rakiplerinin hizmet sunmasını ve abone kazanımını makul olmayan ve haksız gerekçelerle engellemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiaları üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.”

“Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 28.02.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak, Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 19-10/112-M sayı ile karar verdi.” Gerçekleşen bu durumun yakın zamanda sonuca kavuşması beklenirken konu hakkında Türk Telekom cephesinden herhangi bir resmi açıklama söz konusu olmadı. 


Türk Telekom yönetiminden 3 istifa!Türk Telekom yönetiminden 3 istifa!
Türk Telekom Artık Bulut Depolama Hizmeti Sunuyor!Türk Telekom Artık Bulut Depolama Hizmeti Sunuyor!

PAYLAŞ