Reeder yerli telefon fabrikasının açılışını yaptı - Haberler - indir.com

Reeder yerli telefon fabrikasının açılışını yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 14:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Yerli markamız reeder,  8 milyon yatırımla Samsun ilinde kurduğu telefon fabrikasının, açılışını yaptı.

Türkiye’nin yerli teknoloji firması reeder, 8 milyon yatırımla Samsun ilinde başladığı telefon fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış, markanın kurucu ortakları  Uygar Saral ve Sezen Sungur Saral tarafından yapıldı. 100 kişinin çalıştığı fabrikanın açılışında bulunan isimler ise Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Kaynak, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu oldu.

reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, fabrikanın açılış töreninde konuşma yaptı. Başkan Saral, konuşmasında şunları söyledi, “Benim bir hayalim var. Değer yaratan dünyada gerçek değer yaratan bir Türkiye için Samsun'dan başlayan bir mücadeleyi vermek. Bu mücadeleyi daha önce bu topraklarda yaşayan büyüklerimiz verdiler. Sigara üretirken, tütün dizerken verdiler. Samsun markasıyla verdiler. Biz de şimdi reeder markasıyla vereceğiz.”

“Yerli ve milli üretim, en önemli konu başlığımız”

Saral, yerli ve milli üretim konu başlığının, son zamanlarda daha da önem kazandığının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Samsun'da açtığımız fabrikamızda yılda 600 bin cihaz üretim kapasitesine sahibiz. Türkiye'de üretim yaparak cari açığın azaltılmasına katkı sağladığımız gibi şimdilik 100 değerli çalışanımızla ülkenin genç beyinlerinin istihdamı konusunda da fayda sağlıyoruz. Burada ürettiğimiz cihazların yerlilik oranı yüzde 55'in üzerinde. Bu rakamı daha da artırmak için ülkemizin değerli beyinleri ve kurumlar ile sürdürdüğümüz Ar-Ge faaliyetlerimiz son hız devam ediyor. Bu faaliyetler kapsamında işlemci ve pil gibi bileşenlerin de Türkiye'de üretilebilmesi için adımlar attığımızı belirtelim. Fabrikamızda uzun vadede yapay zeka destekli teknoloji ürünleriyle giyilebilir teknoloji ürünleri (akıllı saat gibi) üretmeyi planlıyoruz.”

Saral, fabrikada ilk etapta tuşlu telefon F1’in üretileceğinin de altını çizdi. Uygar Saral, ilerleyen günlerde de ilk yerli üretim telefon olan P13’ü de Samsun’daki yeni fabrikada üreteceklerini söyledi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da fabrikayla ilgili düşüncelerini dile getirdi Terzioğlu, “Datamızı Türkiye'de tutacağız, Türkiye'de işleyeceğiz diye bir söz verdik. 3,5 sene gibi kısa bir sürede, anlık mesajlaşma platformu BiP'i, müzik platformu fizy'i, arama motoru Yaani'yi, kişisel bulut servisi Lifebox’ı, milli ödeme platformu Paycell’i ve okuma alışkanlığımızı dijitalleştiren Dergilik'i yaptık. Şimdi de adım adım o dijital servislerin üzerinde çalışacak cihazları da hep birlikte iş ortaklarımızla beraber hayata geçirmeye devam edeceğiz.” Cümlelerini kurdu. Konuşmalar bittikten sonra protokol üyeleri ve davetliler fabrikayı gezdiler.





PAYLAŞ