Redmi'den 67W hızlı şarj destekli telefon geliyor - Haberler - indir.com

Redmi'den 67W hızlı şarj destekli telefon geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-16 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon piyasasında fiyat performans denince akla gelen ilk markalardan olan Redmi ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Akıllı bilekliklerde Bluetooth kulaklıklara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan şirket bu kez oyuncu odaklı yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor.

Şirket hakkındaki sızıntılara göre Redmi bu ay içinde oyuncu odaklı telefonunu tanıtabilir. Aslına bakacak olursanız bu iddiaların yeni olmadığını da söyleyebiliriz. Şirket oyuncu odaklı bir telefon üzerinde çalıştığını bu ayın başında resmi olarak doğrulamış hatta telefonun işlemcisi gibi bazı bilgileri de paylaşmıştı. Büyük bir heyecanla beklenen oyuncu odaklı telefon hakkında bilenenler az olsa da bugün 3C sertifikasyonunda görüntülenen telefonun belki de en önemli özelliklerinden bazıları ortaya çıktı.

Yeni Redmi Note 10 serisiyle sınırlarınıza meydan okuyun!Yeni Redmi Note 10 serisiyle sınırlarınıza meydan okuyun!

Redmi Note 10'nun bazı özellikleri ortaya çıktı

3C sertifikasyonunda ortaya çıkan bilgilere göre, Redmi’nin “M2104K10C” kodlu oyuncu odaklı telefonu 67W hızlı şarj desteğine sahip olacak. Bu bilgi henüz kesinleşmemiş olsa da bu değerin kablolu şarj için olacağını söyleyebiliriz. Şirketin bağlı olduğu Xiaomi’nin 120 W’luk kablolu şarj teknolojisine sahip olduğu düşünüldüğünde 67 W az gibi görünse de, bu telefonun muhtemelen piyasadaki müdavimlerine göre daha uygun bir fiyattan satışa sunulacağını düşünürsek şirketin bu noktada maliyet azaltmaya çalıştığını da söyleyebiliriz.

Yer alan bilgilere göre Redmi oyuncu telefonu Xiaomi’nin son teknoloji şarj aleti olan “MDY-12-EF” kodlu üniteyle gelecek. Premium özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkması beklenen bu modelin akıllı telefon pazarındaki rekabete güçlü bir şekilde dahil olacağı düşünülüyor.

Redmi’nin oyuncu odaklı telefonun özellikleri

Şimdilik model adı bilinmeyen cihaz şirketin daha önce yaptığı acıkmaya göre gücünü Mediatek Dimensity 1200 yonga setinden alacak. Dimensity 1200 6nm’de üretilmiş olan bu işlemci gücünü 4 adet Cortex-A78 ve 4 adet Cortex-A55 çekirdeklerinden alıyor. Bu çekirdeklerden primary (ana) olan Cortex-A78 3.0GHZ hızında çalışıyor ve grafik tarafında gücünü Mali-G77 MC9’dan alıyor. Bunun yanı sıra farklı sızıntı kaynaklarından gelen bilgilere göre cihazın 5,000mAh bir bataryaya sahip olması beklenmekte. Ekran tarafında ise 144hz’lik tazeleme oranına sahip Samsung AMOLED bir panel kullanılması beklenen telefonun kamera noktasında ise sensörün Sony’nin 64MP’lik IMX686 kullanacağı düşünülüyor. Yan panelinde parmak izi tarayıcısına sahip olacağı aktarılan cihazın yüz tanımanın olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Kutusundan Android 11 tabanlı çıkması beklenen cihaz arayüz tarafında ise telefon kutudan MIUI 12.5 ile çıkacak. 2,000-2,500 Çin Yuanı bandında tanıtılması beklenen cihaz yurt dışında 305-380 ABD Dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacak. Telefonla ilgili resmi olarak doğrulanan diğer bir ayrıntı ise cihazın Call Of Duty Mobile teması ile gelecek olması.


İlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacakİlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacak
Redmi Note 10S tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıRedmi Note 10S tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ