Redmi yeni akıllı telefonuyla Apple'a rakip olmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Redmi yeni akıllı telefonuyla Apple'a rakip olmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-20 19:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Redmi Genel Müdürü Lu Weibing, şirketin küçük boyutlara sahip bir akıllı cep telefon modelini önemsediğini açıkladı. iPhone 12 mini'den sonra gelen bu açıklama, Redmi'nin küçük boyutlu telefon üzerinde çalışmalar yaptığını düşünüyor olsa da Weinig, bu telefonun bataryası ile ilgili uyarıda bulunuyor. ABD merkezli olan teknoloji devi Apple, geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği bir etkinlikte iPhone 12 ailesinin duyurusu yapıldı. Duyurulan modeller arasında en dikkat çeken model ise iPhone 12 mini olarak isimlendirilen kompakt bir modeldi. Büyük bir boyuta sahip olan bu telefonları kullanmayı tercih etmeyen tüketiciler için geliştirilen bu model, sadece 5.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahiptir. 

Apple tarafından piyasaya sürülen bu ürünler, genelde trend belirleyici olarak değerlendiriliyor. Aslına bakacak olursak şirket, Android ekosisteminin ciddi oranda gerisinden geliyor ancak Apple tarafından piyasaya sürülen bir yenilik, Android ekosisteminde doğrudan kopyalanıyor. Bu iddiamızı da 3.5 mm'lik kulaklık girişi örneğiyle destekleyebiliriz. Yaşanan son bir gelişme ise Apple'nin mini boyutlardaki akıllı telefonlarının yeni bir trend haline gelebileceğini gösteriyor.

Redmi'den fiyatıyla cezbeden kablosuz kulaklıklarRedmi'den fiyatıyla cezbeden kablosuz kulaklıklar

Küçük boyutlu telefon için Redmi çalışmalara başladı

iPhone 12 mini, henüz bir ürün halinde değilken iddialar kapsamında ortaya çıkmıştı. Söz konusu bu iddialarla ilgili henüz net bir cevap verilmese de Xiaomi destekli Redmi yöneticilerinden Wanf Teng, dikkat çeken bir çıkış gerçekleştirdi. Teng tarafından yapılan açıklamalara göre Redmi, kompakt boyutlara sahip olan bir akıllı cep telefon üzerinde duyurmayı düşünüyordu. Şimdiyse aynı iddia, Redmi Genel Müdürü Lu Weibing tarafından dillendirildi.

Weibing, Weibo üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımla beraber mini boyutlara sahip bir akıllı cep telefon modelini önemsediklerini ifade etti. Redmi yöneticisinin bu açıklamaları, Redmi'nin küçük boyutlara sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını düşündürdü. Ancak bu telefonla ilgili herhangi bir bilgi sahibi değiliz. Şirket, sağlam özelliklere sahip mini boyutlu bir model ya da mini boyutlu ekonomik bir model geliştiriyor olabilir.

Küçük boyut, küçük batarya demek oluyor. Redmi'nin bu konu hakkındaki düşünceleri nedir?

iPhone 12 mini, sadece 2,227 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak. Bu kapasite, birçok tüketicinin kafasını karıştıracak türden olacak. Çünkü düşük kapasiteli olan bu bataryalar, iPhone akıllı cihazların en kronik sorunlarından bir tanesidir. Üstelik söz konusu iPhone 12 mini adlı cihazın bataryası çok ciddi anlamda düşmüş oluyor. Bu tür bir batarya, Android ekosistemindeki bir cihaz için beklentileri karşılayacak gibi değil. Zaten Weibing de bu konunun altını çiziyor. Muhtemelen Redmi'nin mini boyutlu akıllı telefonunda da oldukça küçük bir batarya ile karşılaşacağız.

Teknoloji şirketleri, birkaç yıl önce telefon boyutlarını büyüttüler. Bugün piyasada küçük boyutlu bir telefon bulma imkanı neredeyse yok. Olanların da tüketicileri etkileyecek bir yanı yok. Ancak her ne olursa olsun küçük boyutlu Android telefonlar, tüketicileri heyecanlandırmayı başaracak gibi görünüyorlar. Bakalım Apple'ın yeni trendi, Android telefon üreticilerini nasıl etkileyecek.


Redmi Note 10 Pro 108 MP kameraya sahip olabilirRedmi Note 10 Pro 108 MP kameraya sahip olabilir
Redmi Note 10 serisi hakkkında önemli detaylarRedmi Note 10 serisi hakkkında önemli detaylar
Redmi K30 serisinin son modeli için geri sayım başladıRedmi K30 serisinin son modeli için geri sayım başladı

PAYLAŞ