Redmi, RAM savaşında yepyeni kozunu oynayacak! - Haberler - indir.com

Redmi, RAM savaşında yepyeni kozunu oynayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 13:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz ay içerisinde Çin'de satışa sunulan 4G destekli Redmi K30'un ardından heyecanla K30 5G versiyonunun gelmesini beklemeye başladık. 7 Ocak itibari ile son kullanıcısı ile buluşacak olan akıllı cep telefonu ile ilgili yeni bilgiler daha ortaya çıktı. Şöyle ki kısa sürede önemli başarılar elde eden Redmi cep telefonu dünyasında yaşanan RAM savaşlarında rakiplerine karşı son kozunu kullanmaya hazırlanıyor. Redmi K30 5G RAM seçeneği ve Redmi Note 8 RAM seçeneği artık artıyor.

Redmi K30 5G dört farklı RAM seçeneği ile geliyor

Bildiğiniz üzere akıllı cep telefonların en önemli donanımsal özelliğinden biri de RAM'lerdir. Redmi K30 5G RAM seçenekleri ile ilgili resmi bilgiler 6 GB ve 8 GB şeklinde olacağı yönünde. Fakat kısa süre önce TENAA üzerinden elde edilen bilgiye göre söz konusu cihazın 12 GB RAM alternatifi ile beraber geleceği de dile getirildi. TENAA listesinde yer alan bilgilere baktıüımızda, K30 5G'ye 10 GB RAM alternatifini de ekleyerek kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sunmaya hazırlanıyor. 

5G destekleyen Xiaomi Redmi K30 detayları ile heyecan yarattı5G destekleyen Xiaomi Redmi K30 detayları ile heyecan yarattı

Bu sayede telefon 6 GB, 8 GB, 10 GB ve 12 GB RAM seçenekleri ile RAM savaşlarına iddialı bir giriş yaparak rakiplerinin canını sıkacak gibi gözüküyor. TENAA'da K30 5G adlı akıllı cep telefon, M2001G7AE ve M2001G7AC olmak üzere iki farklı model numarası ile yazılmıştır. Cihazın M2001G7AE model numarasına sahip olan versiyonu 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile karşımıza çıkacağı düşünülüyor. 

Redmi Note 8 RAM alternatiflerini artırıyor

Redmi Note 8'de tıpkı K30 5G gibi farklı RAM alternatifleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. TENAA listesinde görünün bir diğer model bilgisi ise Redmi Note 8'e aittir. Redmi Note 8 modeli de 8 GB RAM ile beraber farklı RAM seçeneği sunacak. Söz konusu cihazın 4 GB ve 6 GB RAM seçenekleri halihazırda satışa sunuldu. Diğer telefona göre burada bir değişiklik daha söz konusudur. O da Note 8 modelinin depolama alanında da bir yenilik yapılmıştır. 256'lik versiyonda 8 GB RAM ile beraber kendini gösterecek olan Redmi Note 8 halihazırda sevilen bir ürün olup yeni alternatifi ile beraber daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilecek gibi gözüküyor. 

TENAA'nın hazırladığı liste ile beraber ortaya çıkan bu bilgiler gerekli merciler tarafından doğrulandığını da söylemekte fayda vardır. Fakat Redmi markalı yeni versiyonlu akıllı cep telefonun ne zaman satışa sunulacağını şimdilik net bir şekilde söylemek pek de doğru olmayacaktır. Söz konusu konu ile ilgili şirket tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Akıllı cep telefonu pazarında oldukça hareketli geçen günler içerisinde üretici şirketler rakiplerinin bir adım önüne geçebilmek adına yeni özellikler üzerine çalışıyor. Şu ara farklı RAM versiyonları ile gündeme gelen akıllı cep telefonların arasında Redmi'den bir yenisi daha ekleniyor. Redmi'nin girdiği bu RAM savaşından başarı elde ederek çıkıp çıkmayacağını göreceğiz.


Xiaomi Redmi K30 Pro çıkış tarihi açıklandıXiaomi Redmi K30 Pro çıkış tarihi açıklandı
Tanıtımı yapılan Redmi K30 4G ve K30 5G özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Redmi K30 4G ve K30 5G özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ