Redmi olarak tanıtılan Nokia C2 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Redmi olarak tanıtılan Nokia C2 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-16 20:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonu geliştiricisi Nokia, 4G desteğine sahip olan Android Go'lu giriş seviyesinde olan telefonu Nokia C2'yi resmi web sitesi üzerinden sessizce tanıtmayı tercih etti. Söz konusu cihazın teknik özellikleri ve tasarım özellikleri ortaya çıktı. HDM Global, Nokia'nın giriş seviyesinde olan akıllı telefonu Nokia C2 sessiz sedasız tanıtıldı. Tanıtım afişleri, cihazın teknik özellikleri ve resmi tanıtım videosu HDM Global'ın resmi internet sitesi üzerinden yayınlandığı görülen bu akıllı cihaz, yeni aynı şekilde giriş seviyesinde yer alan bir model olan ve şirketin bir kaç önce tanıtımını gerçekleştirmiş olduğu Nokia C1'in devam niteliğini taşıyor. Donanımsal özellikler olarak birbirine benzeyen bu her iki cihazlar arasındaki en büyük fark Nokia C2'nin 4G desteği ile beraber tasarlanmış olmasıdır. Selefi C1, 3G desteği ile beraber kullanıcılara sunulmuştu. 

Cihazın teknik özellikleri kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olup beğeni kazanacak gibi gözüküyor. Nokia C2, 5.7 inç genişliğinde HD+ bir ekrana sahip olurken 1.4 GHz hızında çalışma gücüne sahip olan dört çekirdekli bir işlemciden güç alırken cihazda 1 GB RAM ve microSD kart sistemi sayesinde 64 GB'a kadar arttırılabilen 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Batarya gücü olarak 2800 mAh kapasitelik bir pile sahip olan Nokia C2, kutusundan çıkarken Android 9 Pie Go Edition ile çıkıyor. Söz konusu bu giriş seviyesinde ki cihazın arka ve ön kameraları 5 MP çözünürlükte olup her iki cep telefona da birer tane LED flaş eşlik ediyor.

Nokia 9.2 Pureview'ın render görüntüsü sızdırıldı!Nokia 9.2 Pureview'ın render görüntüsü sızdırıldı!

Cihaz, MicroUSB2.0 portundan güç alıyor, 3.5mm'lik kulaklık girişine sahip ve yan tarafında küçük bir Google Asistan butonunun da yer aldığı Nokia C2, camgöbeği ve siyah renk seçenekleriyle beraber kullanıcıların karşısına çıkıyor. Nokia tarafından üretilen bu yeni akıllı cep telefonun fiyatı ve satışa sunulacağı bölgeler henüz bilinmiyor ve asıl tanıtımının gerçekleştirileceği 19 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

Nokia C2 Teknik Özellikleri

Model numarası TA-1233, TA-1204 olan Nokia C2'nin ekran özellikleri, 5.7 HD+, IPS, 18:9 en-boy oranı şeklinde olup cihazın işlemcisi ise Quad-core 1.4 GHz'dir. Cihazın kamera kısmına değinmek gerekirse ön kamera ve arka kamerada 5 MP'lik kameralar yer alıyor. Bellek kapasitesi 1GB RAM / 16 GB olan bu akıllı cihazın bellek kapasitesi microSD kart ile 64GB'a kadar arttırılabilir. Batarya kısmında 2800 mAh pile sahip olan bu telefonun pilini çıkartabilirsiniz. İşletim sistemi olarak Android 9 Pie (Go Edition) ile karşımıza çıkan akıllı cihazın camgöbeği ve siyah olarak iki farklı renk seçeneği vardır. 154.8 x 75.59 x 8.85 mm ve 161 gram ağırlığa sahip olan C2'nin sensörleri, ortam ışığı sensörü, Yakınlık sensörü, İvmeölçer (G-sensörü) şeklinde sıralanıyor. Cihazın bağlantı kısmında ise Micro USB, 3.5 mm'lik kulaklık girişi, GSM/4G, WiFi b/g/n, BT 4.2, GPS özellikler bulunuyor. Google Assistant butonu, nano SIM (tek, çift), 5V/1A şarj cihazı, FM Radyo, bir mikrofon özellikleri de ek özellikler arasındadır. 


Nokia'nın 6 telefonu tasarım ödülü aldıNokia'nın 6 telefonu tasarım ödülü aldı
Nokia 5.3'ün tasarımı ve teknik detayları ortaya çıktıNokia 5.3'ün tasarımı ve teknik detayları ortaya çıktı
Nokia 10'un detayları sızdırıldıNokia 10'un detayları sızdırıldı

PAYLAŞ