Redmi Note 8 Pro satışa çıktığı ilk gün rekor kırdı - Haberler - indir.com

Redmi Note 8 Pro satışa çıktığı ilk gün rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonu sektöründe yaşanan gelişmeler ile dev şirketlerin yanı sıra daha küçük şirketler de ciddi başarı elde etti. Söz konusu bu şirketler arasında yer alan Xiaomi, son zamanlarda piyasaya sürdüğü her akıllı cihaz ile ses getirmeyi başarıyor. Son olarak karşımıza çıkan, Xiaomi tarafından geçtiğimiz hafta sunulan Redmi Note 8 Pro, satışa çıktığı ilk günden bugüne kendi adına bir rekora imza attığını gösterdi. Cihaz 300 binden fazla satarak büyük bir başarı elde etti.

64 MP'lik kamera özelliğine sahip olan ve geçtiğimiz hafta Xiaomi tarafından sunulan yeni akıllı cep telefonu modeli Redmi Note 8 Pro, büyük ilgi ile karşılandı. Söz konusu bu cihaz piyasaya girdiği ilk gün 300 bin satarak rekora imza attı. 

Fiyatlarına inanamayacaksınız! Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro duyuruldu!Fiyatlarına inanamayacaksınız! Redmi Note 8 ve Redmi Note 8 Pro duyuruldu!

Xiaomi, Redmi Note 8 Pro ile rekor kırdı

Xiaomi tarafından üretilen serinin bir önceki cihazı Redmi Note 7 modeli piyasaya girdiği ilk gün 100 satış rakamı elde etmişti.  Redmi Note 8 Pro modelli Xiaomi telefonu ise bu rekoru üç katına çıkarmış durumdadır. Redmi Note 8 Pro, sekiz çekirdek olma özelliğine sahip Helio G90T yonga setine, 18W hızlı şarj özelliğine ve bununla beraber 4.500 mAh batarya kapasitesine sahiptir. Bu özellikler ile beraber kullanıcıların beklentirlerini karşılayacak olan Redmi Note 8 Pro adlı akıllı cihaz kısa süre içerisinde ilgi odağı olmayı başardı. Redmi Note 8 Pro'nun fiyat etiketi ise 200 dolar şeklinde belirlendi. 

Xiaomi, bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda 48 MP kamera, Snapdragon 665 yonga seti ve 18W hızlı şarj ile Redmi Note 8 modelini satışa sunmuştu. Redmi Note 8'in fiyat etiketi ise 140 dolar şeklinde belirlendi. Fakat şöyle bir durum var ki her iki cihazda şu an için sadece Çin'de satışa sunuldu. Her iki cihazında farklı ülkelerde satışa sunulmasına 8 hafta kadar bir süre daha vardır. 

Redmi Note 8 Pro'nun özellikleri

Snapdragon 665 yonga setinden gücünü alan Redmi Note 8 Pro, gerek tasarım olarak gerek sunduğu özellikler ile kullanıcılara kaliteli performans sunmayı başaran Redmi Note 8 Pro, MediaTek Helio G90T işlemci sistemine sahiptir. Android 9 Pie tabanlı geliştirilen Redmi Note 8 Pro MIUI 10 arayüzü ile karşımıza çıkıyor. Cihaz boyut olarak ise, 161,3 x 76,4 x 8,8 mm olarak karşımıza çıkıyor. 

Son zamanların en çok heyecan uyandıran akıllı cep telefonlarından biri olarak karşımıza çıkan Redmi Note 8 Pro'nun şu an için sadece Çin'de satışa sunulmuş olması kullanıcıları üzeren bir durum olsa da kısa süre sonra diğer ülkelerde de cihaz satışa sunulacak. Söz konusu bu cihazın Buz Zümrüt, Fritilaria Beyazı ve Elektro-optik Kül şeklinde üç farklı renk seçeneği mevcuttur. Gerek tasarım olarak gerek sunduğu performans dengesi ile beraber kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan Redmi Note 8 Pro'nun ülkemizde ne zaman yerini alacağı ise henüz bilinmiyor. 


Xiaomi Redmi Note 8 Pro rekorla başladıXiaomi Redmi Note 8 Pro rekorla başladı

PAYLAŞ