Redmi Note 8 Pro için hem sevindiren hem üzen haber - Haberler - indir.com

Redmi Note 8 Pro için hem sevindiren hem üzen haber

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-06 21:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Redmi’nin Türkiye’de satışa sunulan yeni modeli Redmi Note 8 Pro, yurt dışında hem güzel hem de kötü bir haberle gündeme geldi. Bu yeni Note 8 Pro modeli sahip olduğu özellikler ve tasarım ile piyasada ses getiren modellerden birisi olmuştu. Fakat cihaz yeni bir model olmasına rağmen kutu içerisinden Android Pie işletim sistemi ve MIUI 10 arayüzü ile çıkıyor. Ancak bu durum yakın zamanda değişiyor ve model Çin’de yaklaşık olarak 400 MB’lık bir güncelleme yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile beraber modeller MIUI 11’e geçirilmiş durumda. Ancak güncelleme boyutunun ufak olması bir başka durumu da ortaya çıkarıyor. Öyle ki cihazın Android 10 işletim sistemine hala geçiş yapmadığı gözüküyor.

Redmi Note 8 İçin Güncelleme Gelişmesi

108 Megapiksel kameraya sahip olan ilk telefon Xiaomi Mi Note 10 olacak108 Megapiksel kameraya sahip olan ilk telefon Xiaomi Mi Note 10 olacak

Yeni güncelleme ile beraber model Android Pie temelli olan MIUI 11 sürüme geçerken henüz Android 10 için yakında gözükmüyor. İlerleyen dönemlerde resmi olarak Android 10 güncellemesi de alacak olan cihazın Türkiye’de de ciddi satış rakamlarına eriştiği biliniyor. Bu noktada güncelleme haberleri Türkiye kullanıcılarını da bir hayli yakından ilgilendiriyor. Cihazın fiyat performans olmasının asıl sebebi olan donanım özelliklerini hatırlayacak olursak, modelde 6.53 inç Full HD+ LCD bir ekran bulunuyor. MediaTek Helio G90T işlemcisine sahip olan modelin 6 GB / 8 GB RAM ve 64 GB / 128 GB dahili depolama seçenekleri bulunuyor.

Ön yüzeyde 20 megapiksellik kamera yer alan cihazın arka yüzeyinde 64 megapiksel + 8 megapiksel ultra geniş + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel derinlik kameralarını görüyoruz. 64 megapiksellik ana kameranın ise Samsung ISOCELL Bright GW1 sensörü olduğu dikkat çekiyor. Modelde son olarak 18W hızlı şarj destekli 4500 mAh’lik pil olduğunu belirtelim.  


Xiaomi Mi Note 10 ve Mi Note 10 Pro için tüm teknik detaylar sızdırıldıXiaomi Mi Note 10 ve Mi Note 10 Pro için tüm teknik detaylar sızdırıldı
Xiaomi Mi Note 10 çıkış tarihi belli olduXiaomi Mi Note 10 çıkış tarihi belli oldu

PAYLAŞ