Redmi Note 10 Pro kamerasıyla iPhone SE'yi geçti! - Haberler - indir.com

Redmi Note 10 Pro kamerasıyla iPhone SE'yi geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz ay içerisinde piyasaya sunulan Redmi Note 10 Pro için kapsamlı testler ve karşılaştırmalar yapılmaya başlandı. Cihaz için yapılan DxOMark testlerinde cihaz Apple’ın iddialı modeli iPhone SE’yi geride bırakmayı başardı.

Xiaomi, piyasaya sunduğu son modellerden birisi olan Redmi Note 10 Pro ile bu konuda şartları çok daha zorlamaya başladı. Orta segmentte yer alan model ile üstün bir performans sunmayı başaran Redmi Note 10 Pro, kamera performansıyla pek çok modeli geride bırakmayı başardı. Testlerden yüksek puan almayı başaran Redmi Note 10 Pro için yapılan ilk karşılaştırmalardan birisi iPhone SE oldu. Testlerde dikkat çeken önemli bir ayrıntı ise iPhone SE dışında orta segmentteki pek çok iddialı model de Redmi Note 10 Pro’nun yanına yaklaşamadı.

Redmi Note 10 Pro 5G özellikleri ortaya çıktıRedmi Note 10 Pro 5G özellikleri ortaya çıktı

Redmi Note 10 Pro ve iPhone SE modellerinin test performansı nasıl?

Redmi Note 10 Pro için yapılan testlerde, cihaz özellikle ana kamerasıyla oldukça etkileyici sonuçlar verdi. Normal çekimlerin yanı sıra zoom destekli çekimlerde de iddialı olan model, yapılan fotoğraf çekimlerin tümünde iPhone SE modelini geçmeyi başardı. Standart fotoğraf çekimlerinde cihazın DxOMark puanı 111 olarak belirlendi. Zoom ile yapılan çekimlerde ise puan 52 oldu. 52 puan başlangıç aşamasında düşük gibi gelse de Apple, iPhone SE modeliyle bu alanda ancak 23 puan aldı. iPhone SE’nin standart fotoğraf çekimindeki puanı ise 108’de kaldı. Bu bakımdan Redmi Note 10 Pro tüm modlarda ve çekimlerde iPhone SE’ye karşı ciddi bir üstünlük elde etti. Toplamda 106 puan almayı başaran Note 10 Pro, 103 puana sahip iPhone SE modelini geçti.

Cihazların kamera özellikleri neler?

Testte kullanılan Note 10 Pro’nun kamera özellikleri 64 megapiksel + 8 megapiksel + 5 megapiksel + 2 megapiksel şeklinde. 2020 yılında piyasaya sunulan iPhone SE’de ise 12 megapiksel destekli bir kamera bulunuyor. Mevcut fark, Note 10 Pro’yu bu alanda ön plana çıkarmak için yeterli oldu.

Redmi Note 10 Pro ile iPhone SE arasında yapılan test sonuçları için yayınlanan resmi rapor ise şöyle;





PAYLAŞ