Redmi K30 Pro'nun ekran hızına yönelik resmi açıklama - Haberler - indir.com

Redmi K30 Pro'nun ekran hızına yönelik resmi açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 10:16:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Redmi’nin geçtiğimiz günlerde tanıttığı K30 Pro modeli 120 Hz ekranla beklenirken 60 Hz ekranla piyasaya sürülmesi büyük bir şaşkınlık yaratmıştı ve neden böyle bir tercih yapıldığı çok merak edilmişti. Dün şirketin genel müdürü erkesin akılını kurcalayan o soruyla ilgili açıklama yaptı.

Bildiğiniz gibi özellikle 2019-2020 senesinde piyasaya sürülen telefonların ekran yenileme hızı epey yüksek. Hatta birçok akıllı telefon üretici bu özelliği bir reklam olarak da kullanıyor. Redmi’nin ise amiral gemisi segmentine yer alan bir telefon için neredeyse vazgeçilmez olan bu özelliğin altında bir telefonu piyasaya sürmesi piyasada büyük bir yankı uyandırdı. Neden bu yönde karar aldığı bilinmeyen şirket cihazı merakla bekleyen kullanıcılar tarafından çok eleştirildi.

Redmi K30 Pro, 400 merteye kadar Bluetooth menzili sunacakRedmi K30 Pro, 400 merteye kadar Bluetooth menzili sunacak

Gelen tepkilerin ardından açıklama yapma gereği duyan Redmi genel müdürü Lu Weibing şirketinin bu kararının arkasında yatan nedenleri masaya yatırdı. Açıklamasında Redmi K30 Pro’nun özelliklerine yaklaşık 10 ay önce karar verildiğini belirten Wibing, sonrasında sadece ekran yenilime hızını arttırmak için bir değişiklik yapmama kararı verdiklerini belirtti. Bu durumun telefonun pek çok noktasında sorun çıkma riskini doğuracağının altını çizen Weibing, ekran yenileme hızını arttırmış olsalardı özellikle bataryanın bundan kötü etkileneceğini dile getirdi.

Redmi neden 60 Hz ekran yenileme hızını tercih etti!

Şirketin cihazı üretirken standart bir ekran seçmesinin arkasındaki temel neden batarya ömrü ve tam ekran deneyimi gibi etmenlermiş. Bu da şirketi ekran yenileme hızıyla batarya ömrü arasında bir seçim yapmak zorunda bırakmış. Ancak şirketin yeni akıllı telefonu her ne kadar 60 Hz ekran yenileme hızına sahip olsa da, kullandığı Samsung E3 AMOLED ekranla cihazı yeterli kalite sınırına çıkarttıklarının da altını çizmek gerek.

Redmi K30 Pro performans testinde

Telefonun dokunma örnekleme hızının 180 Hz olduğunu da düşünürsek bu özelliğinde oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca HDR 10+ desteklemesi de cihaza ekstra bir artı katarken TÜV Rheinland’ın Küresel Göz Bakım Sertifikası’na sahip olması da kalitesini arttıyır. Ekranın parlaklığı da 1200 nite kadar çıkabiliyor. 

Ancak Redmi kullanıcılarının şirketin bu kararından neden mutsuz olduklarını anlamak da güç değil. Bu durumun arkasında yatan temel nedenlerden biri 2020 amiral gemisi trendlerine göre ekran yenilime hızının 90 Hz olması. Ancak bu modelde 60 Hz tercih edilmesi kullanıcılarda bu akıllı telefonun segmentine göre daha geride kaldığı düşüncesini uyandırıyor.

Birde cihazın amiral gemisi olarak değil 120 Hz ekran yenilime hızına sahip orta segment bir cihaz olarak piyasaya sürülmesi gerekiyordu ki sonradan yapılan değişiklikler kullanıcılarda şaşkınlığa neden olarak mutsuz etti.


Resmi olarak tanıtılan Redmi Note 9s özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Redmi Note 9s özellikleri ve fiyatı
Redmi ilk akıllı ekranını tanıttı!Redmi ilk akıllı ekranını tanıttı!

PAYLAŞ