Redmi K30 Pro Zoom Edition, DXOMARK'ta rakiplerini geçti - Haberler - indir.com

Redmi K30 Pro Zoom Edition, DXOMARK'ta rakiplerini geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-23 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi’nin alt markası olan Redmi’nin dikkat çeken K30 Pro Zoom Edition modeli, DxOMark’tan almış olduğu yüksek puan ile gündeme geldi. Redmi’nin son amiral gemisi modeli olan K30 Pro Zoom Edition’ın arka kamerası DxOMark ekipleri tarafından teste tabii tutuldu. Yapılan testler neticesinde Redmi K30 Pro Zoom Edition’un beklentilerin üzerinde bir performans sergilediği ortaya çıktı. Buna göre Redmi K30 Pro Zoom Edition modeli bugüne kadar teste giren cihazlar arasında 10.sıraya yerleşmeyi başardı.

Çinli marka Xiaomi’nin alt markası olarak karşımıza çıkan Redmi, pazarda başarılı modeller ile tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. Şirket bu kapsamda birkaç ay önce tasarım ve teknik özellikleri ile ön plana çıkmayı başaran K30 Pro modelini duyurmuştu. Redmi, bu aileye bir de “Zoom Edition” versiyonunu dahil etti. Bu model ise adından da anlaşılacağı üzere kamera yetenekleri ile ön plana çıkıyor.

Redmi 9 Türkiye satış tarihi ve fiyat etiketi açıklandıRedmi 9 Türkiye satış tarihi ve fiyat etiketi açıklandı

Redmi K30 Pro Zoom Edition’un dikkat çeken DxOMark puanı belli oldu

Redmi K30 Pro Edition, arka tarafta dörtlü kamera kurulumuna sahip olarak geliyor. Bu kamera kurulumunda 64 MP çözünürlüklü ana kameraya ek olarak 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel telefoto kamera ve bir de derinlik sensörü barındırıyor. Bu kamera kurulumu ile yapılan testler kapsamında DxOMark’tan 120 puan almayı başarıyor. Bu puan ile K30 Pro Zoom Edition’un DxOMark’ta üst sıralara yerleştiğini söyleyebiliriz. DxOMark ekibinin testleri sonucunda K30 Pro Edition modelinin fotoğraf performansı 129, video performansı ise 101 puan almayı başarıyor. Bu puanların ortalaması ise 120 olarak sonuçlanıyor.

Redmi K30 Pro Zoom Edition’ın sahip olduğu kamera kurulumu ile en iyi kameraya sahip 10.telefon olmayı başarıyor. DxOMark ekibi, Redmi K30 Pro Zoom Edition için yapmış olduğu değerlendirmede, modelin renkleri doğru ürettiği ve mükemmele yakın seviyede pozlamalar gerçekleştirdiği belirtiliyor. Otomatik odaklamanın da başarılı ve hızlı gerçekleştiği belirtilirken, bu akıllı telefonun bokeh ve diğer efektler noktasında da oldukça başarılı olduğu ifade ediliyor. Cihazın video performası tarafında ise üst seviye kaliteye sahip bir video çekimi gerçekleştirdiği ifade ediliyor.


Orta segmentin en yeteneklisi Redmi Note 9 olduOrta segmentin en yeteneklisi Redmi Note 9 oldu
Redmi Note 10'nun bazı özellikleri sızdırıldıRedmi Note 10'nun bazı özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ