Redmi 9'un tasarım detayları netleşti - Haberler - indir.com

Redmi 9'un tasarım detayları netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 15:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi son olarak Redmi Note 9 serisini kullanıcılarına sunmuştu. Xiaomi’nin daha uygun fiyat çözümlü olan Redmi 9 modeli üzerinde çalıştığı da biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan Redmi 9 hakkında cihaz ortaya çıktı. Modelin arka tarafında dikey olarak konumlandırılmış olan kamera kurulumu yer alıyor. Hemen altında ise parmak izi okuyucusu bulunuyor. LED flaş ve parmak izi okuyucusu Redmi Note 8 Pro’yu andırıyor. Öyle ki dikey olarak yerleştirilen kamera kurulumunun etrafındaki dairesel alan ilk olarak bu modelde karşımıza çıktı. Cihazın iki farklı renk seçeneğine sahip olacağı konuşuluyor.

Redmi 9 modelinde 5 megapiksel selfie kameraya sahip 6.53 inçlik FHD+ LCD bir ekran paneli görebiliriz. Arka tarafta ise 13 megapiksel ana kameraya ek olarak 8 megapiksel ultra geniş açılı lens, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensöründen oluşan dörtlü sistem yer alacak.

Resmi olarak tanıtılan Redmi 10X ve 10X Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Redmi 10X ve 10X Pro özellikleri ve fiyatı

Redmi 9 özellikleri ve detayları

Cihazın detaylarına bakacak olursak ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolamaya sahip olarak gelmesi bekleniyor. Sekiz çekirdekli MedaiTek Helio G70 işlemci setine sahip olacağı iddia edilen modelin 5000 mAh’lik bataryası bulunacak. Redmi 8 segmentinde uzun süre bil ömrü sunabilen modellerden birisi olacak. Fiyat noktasında ise Redmi 9’un Avrupa fiyatının 160 euro fiyatla satışta olması bekleniyor. Modelin ülkemizde de satışta olması bekleniyor.

Seride yer alması beklenen bir diğer model olan Redmi 9C tarafında ise NFC destekli ve desteksiz olarak iki model görebiliriz. Bu modellerde 6.53 inç HD+ LCD bir ekran paneli bulunacak. İşlemci gücü olarak MediaTek Helio G35 yonga setinden yararlanacak olan telefonda 3 GB RAM ile beraber 64 GB dahili depolama bulunacak.


Redmi Karna gün yüzüne çıktıRedmi Karna gün yüzüne çıktı
Redmi 9 özellikleri ve fiyatı sızdırıldıRedmi 9 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı

PAYLAŞ