Redmi 10 Prime’ın teknik özellikleri sızdırıldı - Haberler - indir.com

Redmi 10 Prime’ın teknik özellikleri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Lansman tarihi yaklaşan Redmi 10 ve 10 Pro modelleri hakkında sızıntılar devam ederken bir IMEI sorgulama sitesinde Redmi 10 Prime telefonunun model numarası ve cihazın teknik özellikleri ortaya çıktı.

Bu sene ardı ardına etkinlikler düzenleyen Xiaomi bugüne dek birçok yeni ürün tanıtımı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde yeni bir amiral gemisi piyasaya süren şirketin alt markası Redmi de yeni telefonlarını piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Hatırlarsanız kısa bir süre önce şirket Remi 10 modelinin tüm özelliklerini yanlışlıkla paylaşmış ardından paylaşımı hemen kaldırmıştı. Şimdi de Redmi 10 Prime modeline ait bazı bilgiler IME sorgulama sitesinde ortaya çıktı.

Redmi Note 10 serisine yeni bir model eklendiRedmi Note 10 serisine yeni bir model eklendi

Redmi 10 Prime tanıtımının yakın bir zamanda Hindistan‘da gerçekleşeceği düşünülüyor. Redmi 10 serisinin Prime verisoynun bir IMEI sitesinin veritabanında listelendiğini fark eden Twitter kullanıcısı Mukul Sharma cihaza dair verilerin ekran görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Listede yer alan bilgiler Redmi 10 Prime’ın model numarasını ve çoğu başka ayrıntıyı da ortaya çıkarmış oldu. 

Redmi'nin en iyi 6 telefon modeli

IMEI veri tabanında göründüğü iddia edilen Redmi 10 Prime, 21061119BI model numarasına sahip. Model numarasının son harfi, Xiaomi'nin normalde küresel telefon sürümlerini model numaralarında "G" harfiyle getirmesi, Çin'e özgü modellerde ise numaranın sonunda "C" bulunması nedeniyle telefonun bir Hint varyantı olduğunu gösteriyor.

Redmi 10 Prime özellikleri

Full HD+ çözünürlüğe sahip bir ekranla karşımıza çıkacağı aktarılan Redmi 10 Prime’ın ekran boyutu 6,5 inç olacak. LCD ekran paneline ev sahipliği yapacak olan Redmi 10 Prime 90, 60 ve 45Hz arasında değişen yenileme hızları sunacak. Cihazın ön panelinde ise 8 Megapiksellik bir selfie kamerası yer alıyor. Arka tarafta dörtlü kamera sistemine sahip olan Redmi 10 Prime, 50 Megapiksel ana kamera, derinlik ve makro sensörü için iki adet 2 Megapiksel kamera ve 8 Megapiksel ultra geniş sensörle karşımıza çıkacak.

Gücünü MediaTek Dimensity G88 yonga setinden alan Redmi 10 Prime, 6 GB RAM desteğine sahip olacağı bilinse de henüz depolama sistemi hakkında bir bilgi yok. Ancak cihazın bünyesinde oyun yüklemelerini hızlandıran ve gecikmeleri azaltan Hyper Engine 2.0 Lite motoru yer aldığı aktarılıyor.

5000 mAh pil kapasitesi ile gelen cihaz 18W hızlı şarj desteğine sahip. Bağlantı noktaları arasında 3.5 mm‘lik kulaklık jak girişine yer verilmiş. Kutusundan Android 11 işletim sistemini ile çıkan Redmi 10 Prime, MIUI 12.5 arayüzü ile çalışacak. Henüz fiyatı hakkında bir bilgi verilmeyen Redmi 10 Prime Deniz Mavisi, Çakıl Beyazı ve Karbon Grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Standart ve Pro modellerinin birlikte piyasaya sürüleceği iddia ediliyor

Daha önceki raporlar Pro varyantının yakın zaman içerisinde standart Redmi 10 ile birlikte piyasaya sürüleceğini iddia ediyordu. 91mobiles tarafından hazırlanan rapora göre söz konusu iki cihazın Eylül başlarında Hindistan‘daki mağaza raflarında görülme ihtimali var.

 


RedmiBook Pro tanıtımı yapıldıRedmiBook Pro tanıtımı yapıldı
Xiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa ÇıktıXiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa Çıktı

PAYLAŞ