Reddit'in güncel değeri açıklandı - Haberler - indir.com

Reddit'in güncel değeri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu sene 16 yaşına giren popüler çevrim içi tartışma platformu Reddit’in güncel değeri açıklandı.

Popüler sosyal ağlar arasında olan Reddit, aldığı yatırımları hızlı katlamaya devam ediyor. 2005 senesinde kurulan platformun güncel değeri dudak uçuklattı. Açıklanan resmi verilere göre Reddit’in değeri 10 milyar doların üzerine çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket hala halka açılmayı planladığını duyurdu. Şirketin ilerleyen zamanlarda halka açılmaya hazırlanması devam ederken ırkçı, kadın düşmanı ve diğer tartışmalı toplulukları ortadan kaldırmayı da ihmal etmiyor.

Reddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalarReddit CEO'sundan TikTok hakkında çarpıcı açıklamalar

Reddit, 410 milyon dolar yatırım aldı

Şirket geçtiğimiz günlerde Fidelity‘nin yönettiği F Serisi yatırım turunda 410 milyon dolar yatırım toplamayı başardı. Günden güne yatırım almaya devam eden şirketin tur sonuna kadar bu sayıyı 700 milyon dolara çıkarması da bekleniyor. Bu sayede, tur kapandıktan sonra Reddit’in 10 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olacağı söyleniyor.

Reddit'te Clubhouse benzeri özellik getirebilir

Reddit’in kurucu ortağı ve CEO’su Steve Huffman, The New York Times‘a konuyla ilgili bir demeç verdi. Steve Huffman “Hâlâ halka açılmayı planlıyoruz. Ancak henüz kesin bir zaman çizelgemiz yok. Bütün iyi şirketler yapabildiklerinde halka açılmalı.” dedi.

Reddit’in en büyük gelir kaynağı ise aldığı reklamlar. Son dönemlerin en popüler platformlarından olan Reddit bugünlerde reklam verenlerin gözdesi haline gelmiş durumda. Tabi ki de şirketin reklam gelirleri Google ve Facebook gibi devlerle kıyaslanamaz ama yine de platformun başarılı bir büyüme gösterdiğini söyleyebiliriz. Şirket, 2021’in ikinci çeyreğinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 192 artışla 100 milyon dolarlık reklam geliri elde ettiğini duyurmuştu. Google ise bu yılın ikinci çeyreğinde çoğunlukla YouTube ve Arama motoru reklamcılığından 61,9 milyar dolar kazanç elde etti.

Reddit’in günlük kullanışı sayısı yaklaşık 52 milyon. Yılın başlarında şirket, bu senenin sonuna kadar personel sayısını ikiye katlayarak yaklaşık bin 400’e çıkarmayı planladığını duyurmuştu.


TikTok'un rakibi Dubsmash Reddit çatısı altına girdiTikTok'un rakibi Dubsmash Reddit çatısı altına girdi
GameStop hisselerinde yaşanan artış, Reddit'in çökmesine yol açtıGameStop hisselerinde yaşanan artış, Reddit'in çökmesine yol açtı

PAYLAŞ