Reddit kullanıcıları, ABD seçimi sırasında bilmeden Rus propagandasını paylaştı - Haberler - indir.com

Reddit kullanıcıları, ABD seçimi sırasında bilmeden Rus propagandasını paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-07 10:15:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Facebook ve Twitter, Rus gruplarının son ABD başkanlık seçimini etkilemek için platformlarını nasıl kullandıklarını araştırmaya devam ederken, konu hakkında Reddit'den fazla bir şey duymadık. Bununla birlikte, Reddit CEO'su Steve Huffman bugün bir görevde, şirketin soruşturmasından, şu ana kadar ortaya çıkarılan ve nasıl tepki verdiğini anlatan bazı bulgular paylaştı. Bazı belgelerin paylaşılmasından rahatsızlık duyulduğunu vurguladı.

İlk olarak, Huffman, soruşturma devam ederken, ancak reklamlar, Ruslardan doğrudan propaganda ve Reddit kullanıcıları tarafından yayımlanan dolaylı propaganda ile ilgili paylaşmak istediği bazı bulguların bulunduğu için şirketin konuyla ilgili oldukça sessiz olduğunu belirtti. Reklamlar söz konusu olduğunda, Huffman, şirketin seçim öncesinde veya sonrasında Rusya'dan gelen bir çok kişinin bulunmadığını ve şu anda Rusya'daki tüm reklamların tamamen engellendiğini söyledi. Doğrudan propaganda gelince, Reddit'in soruşturması birkaç yüz hesabı ortaya çıkardı ve kaldırdı. Huffman, "Geçtiğimiz aylarda bulduğumuz şüpheli hesapların büyük bir çoğunluğu, sitenin genel olarak istismar edilmesini önleme çabalarımız sayesinde 2015-2016 yıllarında yasaklandı."

Bununla birlikte, dolaylı propaganda Reddit genelinde büyük etkiye sahip gibi görünüyor ve ele alınacak en zor konu olarak karşımıza çıkıyor. Huffman, @TEN_GOP adlı Twitter hesabını örnek olarak kullanıyor ve şimdi Ruslar tarafından işletilmekte olduğu anlaşılıyor. "@ TEN_GOP'un Tweetleri binlerce Reddit kullanıcısı tarafından güçlendirildi ve ne yazık ki, anlatabileceğimiz her şeyden bu kullanıcılar çoğunlukla Amerikalı ve bilinçsizce Rus propagandasını teşvik ediyor gibi görünüyor" diye yazdı. "Amerikalılar gibi karşılaştığımız en büyük riskin, gerçeği saçmalıktan ayıran kendi kabiliyetimiz olduğuna inanıyorum ve bu hepimizin yüklediği bir yük."

 





PAYLAŞ