Reciprocal Link nedir? - Haberler - indir.com

Reciprocal Link nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 21:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Linkler, SEO çalışmalarında büyük bir öneme sahip olduğu gibi web site sahipleri arasından çapraz ya da karşılıklı bir şekilde link değişimleri yapılabilmektedir. Bu çalışmaların etkilerinin ne olduğu ve hangi sitelerde nasıl değişiklikler yaptığı çeşitli kriterlere bağlı olsa da sitelerin birbirine karşılıklı bir şekilde link vermesi reciprocal link olarak tanımlanmaktadır. Türkiye’de daha çok link takası olarak tanımlanan bu çalışmalarda iki web sitesinde herhangi bir ek ücret ya da işlem yapmadan web sitelerine linkler yerleştirilir.

Reciprocal link işlemlerinde önemli noktalar neler?

Bu tür link değişimlerinde kullanıcıları SEO’ya uyumlu bir şekilde işlem yapması çok daha uygun olacaktır. İki sitenin karşılıklı bir şekilde birbirine link vermesi Google tarafından çok olumlu karşılanmayabilir. Bunun yerine farklı siteler arasında çapraz bir şekilde linkleme yapmak çok daha uygun olacaktır. Bu tip çalışmalar ile birlikte sitenin SEO anlamında güçlenmesi ve arama motorlarında daha üst sıralara tırmanması da sağlanabilir.

Özellikle çapraz link yerine karşılıklı link vermenin sitelere olan etkisi üzerine pek çok farklı görüş vardır. İşin arka planında her iki taraf da kendi anahtar kelimeleri için sayfalarının arama sıralamasını yükseltmek umuduyla bağlantı kurar. Sıralamaları arttıkça, daha fazla tıklama çekebilir ve trafiğini artırabilirler. Bu bir nevi kazan-kazan durumu olarak görülse de Google cephesinde işlerin bu kadar net olmadığı net olarak görülebiliyor.

KOBİ'lere İnternette Öne Çıkmak İçin 9 Tavsiye





PAYLAŞ