Realme'nin Türkiye'de üreteceği telefon açıklandı - Haberler - indir.com

Realme'nin Türkiye'de üreteceği telefon açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-22 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yerli üretim hamleleri yapan şirketler arasına giren Realme, Türkiye’de üreteceği ilk akıllı telefon modelini duyurdu. Samsung, Vivo, Xiaomi ve POOP gibi büyük teknoloji markaları yakın tarihler içinde Türkiye’de üretim yapma kararlarını açıklamaya devam ediyorlar. Yerli üretim hareketlerini destekleyen son hamle ise realme şirketinden geldi. Salı günü itibariyle sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşıma göre Türkiye’deki üretimine kısa süre içinde başlayacaklarını açıklayan realme, “Yeni bir C geliyor, hatta yerli bir C geliyor” açıklamasında bulunuldu. Ancak yeni bir C serisi akıllı telefon ile karşılaşacağımız belli olurken, şimdi ise modelin detayları belli oldu.

Realme C21 Türkiye’de üretilecek

Realme UI 2.0 3 yeni modelde test ediliyorRealme UI 2.0 3 yeni modelde test ediliyor

Şirketin sosyal medya üzerinde yayınladıklarına göre takipçilerine 5000 mAh büyük bir batarya ile neler yapılabileceklerini sordu. Sürpriz modelin Türkiye’de üretildiğini belirten realme, “Tahminleri alalım“ postu ile kullanıcıları ile etkileşime girdi. Beklenen bu cihazın ne olacağı ilk etapta bilinmezken, görselin altında yer alan “realme C21 çok yakında satışta!” ifadesi kullanıcıları şaşırtıyor. Fiyat-performans ürünü olarak değerlendirilen bu akıllı telefon dikkatleri üzerine çekiyor. Mart ayında piyasada tanıtılan realme C21 modeli 6.5 inç HD+ çözünürlüklü LCD bir ekran ile karşımıza geliyor. Damla çentik tasarımı bulunan model 400 nit parlaklığa sahip olurken yüzde 89.5 ekran-kasa oranı ile bulunuyor.

İşlemci gücü olarak Helio G35 işlemcisini kullanan bu model, mobil oyuncularında dikkatini çekiyor. 4 çekirdekli 2.3 GHz hıza erişen bu işlemci 12 nm ile üretiliyor. Üçlü kamera modülüne sahip olan bu cihaz 13 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel monokrom kamera ile gelirken, ön tarafta ise 5 megapiksel selfie kamera yer alıyor.

– Ekran: 6.5 inç / 1600×720 piksel HD+ çözünürlük / LCD panel
– İşlemci: Mediatek Helio G35
– RAM ve Depolama: 3 GB LPDDR4X RAM – 32 GB ROM
– Arka kamera: 12 MP ana (f/2.2) – 2 MP makro (f/2.4) – 2 MP monokrom (f/2.4)
– Ön kamera: 5 MP (f/2.2)
– Bağlantı: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, 4G
– Diğer özellikler: Çift SIM ve microSD kart desteği, 5000mAh batarya, ters şarj, parmak izi okuyucu
– Boyut ve ağırlık: 8.9 mm kalınlık – 165.2 mm uzunluk – 76.4 mm genişlik – 190 gram ağırlık

Realme C21 modeli 120 dolar fiyat etiketine sahip olacak.  


Realme'nin yeni narzo 30 modeli tanıtıldıRealme'nin yeni narzo 30 modeli tanıtıldı
Realme, yeni akıllı saati ve kablosuz kulaklığını tanıttıRealme, yeni akıllı saati ve kablosuz kulaklığını tanıttı

PAYLAŞ