Realme'nin ardından Tecno Mobile da Türkiye'de telefon üretecek - Haberler - indir.com

Realme'nin ardından Tecno Mobile da Türkiye'de telefon üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-21 10:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Pek çok telefon üreticisi üretim yerlerini Türkiye’ye kaydırırken yeni bir hamle Tecno Mobile'den geldi. Şirket Türkiye pazarında yüzde 6-8 arasında pazar payı hedefliyor.

Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo'nun Türkiye’de telefon üretimlerine başlaması, pek çok marka için de örnek teşkil ediyor. Konuyla ilgili son örnek ise Tecno Mobile oldu. Çin’de üretimlerini sürdüren ve Türkiye pazarında da giderek büyüyen bir paya sahip olan Tecno Mobile, üretimleri için Türkiye’de yeni bir merkez seçti. İstanbul Pendik’teki bir merkezde üretimlerine başlayacak olan firma, 200 kişilik bir istihdam desteği sunacak.

Tecno Mobile telefonları Türkiye'de satıştaTecno Mobile telefonları Türkiye'de satışta

Eleman alımlarına Nisan’da başladı

Tecno Mobile için atılan adımın uzun süreden beri planlandığı öğrenilirken, firmanın iş gücü için Nisan ayından beri eleman alımına başladığı belirtildi. Üretim yeri için Türkiye’de teknoloji alanın önemli markalarından birisi olan Arena Bilgisayar ile anlaşma sağlayan Tecno Mobile, Arena’nın tesisini kullanacak. Nisan ayı itibariyle yayınlanan iş ilanlarında öncelik mühendis ve idari kadrolar oldu. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi’nden de destek alınırken yönetim ve personel kadrolarına alımların büyük oranda tamamlandığı öğrenildi.

25 milyon dolarlık yatırım!

Tecno Mobile tarafından yapılacak yatırım Türkiye için büyük bir öneme sahip. Şirket tarafından ilk etapta 25 milyon dolar tutarında bir yatırımın yapılacağı açıklandı. Bu anlamda ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan şirket, istihdam ve ülkedeki üretimde de etkin bir şekilde yer alacak.

İlk modeller görücüye çıkıyor!

Firma tarafından üretimi yapılacak ilk modeller için 21 Mayıs tarihi itibariyle özel bir lansmanın yapılacağı da belirtildi. Üretimlerin başladığı merkezde ilk olarak rafa çıkacak ürünler Camon 12 Air ve Spark olacak.

Türkiye’de son yıllarda ivme yakalayan şirket, aslında Çin’in köklü markalarından birisi. Çin sınırlarını aşarak 60 farklı ülke pazarında yer almayı başaran Tecno Mobile, Afrika kıtasındaki hakimiyetiyle dikkat çekiyor. Çeşitli sponsorluklar ve anlaşmalar ile adını daha fazla alanda duyurmayı başaran Tecno Mobile, son olarak İngiltere Premier Ligi temsilcilerinden Manchester City ile dev bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Takımın şampiyon olması ile birlikte reklamını da iyi bir şekilde yapmayı başaran Tecno Mobile, mevcut gelişmeler ile birlikte hedeflerini daha da arttırdı.


TECNO MOBILE, CAMON 16 Premier ile Türkiye’ye ileri düzey kamera gelişim teknolojisini getirdiTECNO MOBILE, CAMON 16 Premier ile Türkiye’ye ileri düzey kamera gelişim teknolojisini getirdi

PAYLAŞ