Realme ilk çeyrek raporunu açıkladı - Haberler - indir.com

Realme ilk çeyrek raporunu açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon şirketleri ilk çeyrek raporlarını yayınlamaya devam ediyorlar. Şimdi ise telefon üreticisi Realme şirketi tarafından paylaşılan ilk çeyrek rapor satış rakamlarını ortaya seriyor. Dünya genelinde 35 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan Realme, geçtiğimiz Ocak ayı sonundaki küresel kullanıcı sayısı 25 milyona ulaşan markanın sadece 4 aylık bir süre içerisinde dünya genelinde 10 milyon kullanıcı daha kazandığı açık bir şekilde gözüküyor. 2019 yılının üçüncü çeyreğinde şirket ilk defa ilk 7 akıllı telefon markasından birisi olmayı başardı. 2019 yılının ilk çeyreğindeki performansa baktığımız zaman realme’nin geçtiğimiz yıla oranla sevkiyat tarafında yüzde 157 artış gösterdiği ve dünya genelinde ise birinci olduğu gözüküyor.

Realme kullanıcı sayısı ile dikkat çekiyor

Realme X50 Pro Player Edition özellikleri ve fiyatı ortaya çıktıRealme X50 Pro Player Edition özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

Diğer yandan küresel akıllı telefon piyasasında 2020 yılının ilk çeyreğinde en hızlı düşüşü yaşadığı gözüküyor. Şirket teknolojisi pazarın yüzde 31’lik satış kaybına rağmen ise Türkiye’de yüzde 40 oranında büyüme seyretti. Akıllı telefon haricinde AloT tarafında da yüksek satış rakamlarına erişen Realme, Buds Air modeli ile oldukça beğeni kazandı. Realme Buds Air’in 11.000 üzerindeki satış rakamı ile satış rekoru kıran ilk ürünü olduğu da belirtiliyor.

Şirket bu yükselişini sürdürmek adına yeni cihazlar sunmaya devam ediyor. Öyle ki bu yılın ocak ayından itibaren X50 5G, X50 Pro 5G ve X50 modellerini piyasaya sürmüştü. Şirket gelecekte daha fazla 5G desteğine sahip akıllı telefonunu kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. Realme’nin 2020 yılındaki sürekli bir şekilde genç kullanıcı odaklı olduğu belirtiliyor. Markanın 1+1 stratejisi akıllı telefon + AloT ile hem akıllı telefon hem de AloT tarafında ilerleme sürdürmesi bekleniyor. Ülkemiz pazarında da resmi satışları bulunan Realme, ilerleyen dönemlerde ne gibi yeni akıllı telefon modelleri sunacak göreceğiz.


Ön siparişe açılan Realme Narzo 10, 2 dakika içinde tükendiÖn siparişe açılan Realme Narzo 10, 2 dakika içinde tükendi
Realme X3 SuperZoom'un tanıtım tarihi belli olduRealme X3 SuperZoom'un tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ